Хибридните атаки не са някакъв мираж. Има сериозни инвестиции в

...
Хибридните атаки не са някакъв мираж. Има сериозни инвестиции в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия от режима на Путин

Хибридните офанзиви не са някакъв мираж. Има съществени вложения в известия и вести, които непрестанно се пробват да разклатят, освен у нас, само че и в Европа и по целия Източен фланг. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на началото на Годишната среща на бизнеса с властта.

" Това, което се случи на Шипка – може би е случайност, само че на 1 март „ Възраждане “ имаше двучасова среща с Митрофанова (посланика на Руската федерация у нас – бел. Ред.) За какво си говореха – за просвета, за Пушкин ", попита реторично министър-председателят.

" И отивайки на паметника имаше навалица от 2000 души, не с цел да хвърлят топки, а с цел да сигурни, че българското държавно управление няма да сервира букети на Паметника на Шипка. Не ни беше боязън, само че се качихме и сложихме букетите. Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия – на база просвета, другарство и агитация през годините. Имам доста другари в Москва и на доста места в Русия. Това не е същото с режима на Путин. Аз по тази причина желаех да падам на колене на Шипка, тъй като съветски войни са оставили своите кости там ", акцентира Петков.

Министър-председателят съобщи, че би трябвало да стартира огромен спор, който не е бил провеждан 70 години - какво е да си българин, какво е нашето отношение към Русия. " Аз доста обичам съветско изкуство и просвета, само че това не може да е под една шапка - имам другари в Русия, аз би трябвало да поддържам Путин, това не би трябвало да е по този начин ". И очерта като приоритет да за битка с " хибридките ".

" Тук един славянски народ убива в братоубийствена война различен славянски народ ", разяснява още Петков. Това ни дава опция да помислим повече за България, добави още той.

" Можем да сме другарски народ на Русия, без да одобряваме тирания, режим и война. Дава ни опция да разберем какво е НАТО и какво е да сме част от Европейски Съюз. Например в Молдова се опасяват какво ще прелети над главите им всеки ден. Именно това би трябвало да оценяваме какво имаме ", уточни той във връзка с участието ни в Европейски Съюз и НАТО.

" Имаме йодни таблетки за всички, имаме нов обзор върху вложенията ни в защита. Досега са се купували техники, едвам мине една корупционна скица ", съобщи Петков и оприличи, че това е като " доста точки на един лист, които не са свързани и когато не са свързани, те само стават за цел " и уточни, че с прегледа върху отбранителния бранш ще се " свържат всички точки ".

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР