Хибридната война е измислена затова - тя е на ръба,

...
Хибридната война е измислена затова - тя е на ръба,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Хибридната война дестабилизира на ръба, за да не може НАТО да се задейства


" Хибридната война е измислена по тази причина - тя е на ръба, с цел да може НАТО да не се задейства. Това е новаторски инструмен на Русия в 21 век по какъв начин да се дестабилизират страни и да се държат в трайно послушание на имперските упоритости за преразпределение на сфери на въздействие ". Това сподели във вторник пред Нова телевизия президентът с изминал мандат Росен Плевнелиев.

По думите му у нас поради публичните настройки е мъчно да се заемат позиции против ръководството на Путин, само че не може да се подминава " взиряването на главните правила на мира в Европа ".

Много политици не смеят да посочат истината за Русия. Целият им хайлайф избяга на Запад, децата им, стопанската система е унищожена, не се приказва за това по какъв начин живеят руснаците и желаеме ли да живеем като тях в един автократичен режим, в който човешките права и свободи не се съблюдават. Този спор липсва ", съобщи Плевнелиев.

По думите му у нас поради публичните настройки е мъчно да се заемат позиции против ръководството на Путин, само че не може да се подминава " взиряването на главните правила на мира в Европа ".

" Искаме ли да има дълготраен мир в Европа? И вероятен ли е, в случай че най-въоръжената и с нуклеарни оръжия страна окупира съседа си, инициира замразени спорове в Грузия, в Азербайджан, в Молдова. Ами в случай че това се случи в България - кой ще ни отбрани? ", попита Плевнелиев.

" Много политици имат вяра в измислената от цар Борис формула " постоянно с Германия, в никакъв случай против Русия ", само че аз нямам доверие в това. Когато една страна се пробва по всевъзможен метод да дестабилизира Европейския съюз, на нас ни наподобява да се държим като европейци. Важно е за нас да сме член на Европейски Съюз и НАТО, единствено там е предпазен стратегическия ни интерес ", добави той.

Росен Плевнелиев съобщи също, че съгласно него страната ни би трябвало да ратифицира Истанбулската спогодба и разкритикува наследника си Румен Радев за позицията против документа.

Плевнелиев сподели, че Истанбулската спогодба е за битка с насилието над дами и деца, призната от Съвета на Европа, би трябвало да бъде утвърдена у нас, само че вместо това тук не е имало даже почтени диспути по тематиката. Бившият президент повтори и рецензиите си към сегашния държавен глава Румен Радев, който се разгласи " срещу ". Плевнелиев разкритикува и концепцията за осъществяване на референдуми по тематиката.

" Категорично съм срещу да се трансферира отговорността на народа тогава, когато той е подведен и тогава, когато не са се чули ясни причини от специалисти. Смятам, че българският народ беше измамен. Имаше доста операции и доста неистини във връзка с Истанбулската спогодба на Съвета на Европа за отбрана на дами и деца от принуждение. Нагледах се на безусловно безотговорни изявления, както и на обстоятелства, които не дават отговор на истината. Конвенцията не е за въвеждане на „ трети пол ", тя не се занимава с това ", сподели Пленвлиев.

По думите му президентът не би трябвало да гледа непременно своя рейтинг, тъй като не той остава в историята.

Пленвлиев счита също, че в българската политика има " доста мъже и дами, които се възприемат насериозно и непременно ".

" Никой не трябва да се взема насериозно вечно и непременно. В една демократична страна всеки има мандат. Аз имах 3 години като министър, 5 години като президент. Работих. Дадох всичко от себе си. Сега идват идващите. Пожелавам им триумф ", съобщи някогашният държавен глава. Но по този начин и не загатна кои политици с повечко мандати на високи позици има поради.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР