Хибриден вариант на луксозния седан Mercedes S-Class се сравнява по

...
Хибриден вариант на луксозния седан Mercedes S-Class се сравнява по
Коментари Харесай

Луксозен хибрид Mercedes S-Class, икономичен като Toyota Prius

Хибриден вид на първокласния седан Mercedes S-Class се съпоставя по изгодност с известния модел Toyota Prius.

На Автосалона във Франкфурт известната немска марка показа такава хибридна трансформация на флагманския си модел, при която огромният седан изразходва в разбъркан режим на работа единствено 2,1 литра гориво за изминаването на 100 километра.

Този индикатор е съпоставим с разхода на гориво на новата Toyota Prius.

Състава на силовия елемент на Mercedes-Benz S 560е e влиза трилитров бензинов мотор V6 с мощ 367 конски сили и 500 Нм въртящ миг. Той е интегриран с електромотор даващ още 121 конски сили (440 Нм). По този метод обединеният задвижващ мотор разрешава на седана да се форсира от 0 до 100 километра в час за 5 секунди. А неговата наложително лимитирана скорост е 250 километра в час.

 Снимка 312255
Източник:

Електрическият мотор се зарежда от комплект литий-йонни батерии с потенциал 13,5 киловатчаса. Благодарение на тях лимузината може да премине единствено на електрическа сила 50 километра.

Инженерите на немската компания са съумели да съберат забележителна част от силовата електроника в моторния отсек на машината. Благодарение на това размерът на багажното поделение е повишен с 15 литра спрямо неговия предходник - до 410 литра.

И най-после, Mercedes-Benz S 560e е получил " интелигентна " климатична апаратура. С помощта на мобилно устройство водачът може от разстояние да дефинира точното време за началото на пътуването, след което климатикът да се включи автоматизирано в даден миг и да сътвори в салона идеалните условия за пътешестване, осведоми Аutonews.

 Снимка 312256
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР