Хиалуронова киселина е едно от най-популярните вещества, използвани в козметиката,

...
Хиалуронова киселина е едно от най-популярните вещества, използвани в козметиката,
Коментари Харесай

Фалшиви митове относно хиалуроновата киселина

Хиалуронова киселина е едно от най-популярните субстанции, употребявани в козметиката, естетичната медицина и пластичната хирургия. Използва се за навлажняване и грижа за кожата, промяна на бръчки, увеличаване на устни и стъпала, размер на лицето. 

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Притежава хигроскопични свойства – една от главните му функционалности е способността да свързва водата, което обезпечава вярна хидратация на тъканите. С течение на времето и под въздействието на слънчевата светлина равнището на хиалуроновата киселина в кожата понижава, което понижава хидратацията на кожата.

Има обаче някой много известни легенди, които в последните години науката развенча. Вижте кои са те!

ЛЕЧЕНИЕТО С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА Е ИНВАЗИВНО И БОЛЕЗНЕНО 

Това не е правилно! Въпреки обстоятелството, че инжектирането на препарати с хиалуронова киселина се прави с игла, има няколко ефикасни метода за понижаване на неприятните чувства по време на процедурата, които към този момент са оценени от доста пациенти. Те включват, наред с други местна упойка с крем, който би трябвало да се приложи 30 до 60 минути преди процедурата, и потребление на канюла (много тънка тръба) вместо игла (което също понижава броя на пункциите и времето за заздравяване). Струва си да прибавим, че някои от хиалуроновите киселини съдържат лидокаин, местен анестетик.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА ПРИЧИНЯВА АЛЕРГИЧНИ РЕАКЦИИ 

Хиалуроновата киселина е съединяване, което се среща естествено в човешкото тяло. Това е физиологично и биосъвместимо вещество и затова безвредно. В случай на хиалуронова киселина, рискът от сенсибилизация е доста невисок. Дори преди интервенция с хиалуронова киселина нормално не се прави тест за алергия. Ако човек е алергичен към крема с хиалуронова киселина, евентуално е алергичен към друга съставна част от Хиалуронова киселина.

СЪСТОЯНИЕТО НА КОЖАТА СЛЕД ПОПИВАНЕ НА ПРЕПАРАТА ЩЕ БЪДЕ ПО-ЛОШО ОТ ПРЕДИ ЛЕЧЕНИЕТО
7 неща, които би трябвало да знаеш за хиалурона в устните, преди да се боцнеш
Дермалните филъри с хиалуронова киселина се ползват сполучливо от 20 години и станаха извънредно известни. Установената сигурност и...
Прочети повече
Наблюдава се, че при пациенти, които са инжектирали хиалуронова киселина, последващите обработки се правят на все по-дълги шпации. Това е по този начин, тъй като използването на хиалуронова киселина възвръща вярното равнище на хидратация на кожата и подтиква синтеза на поддържащи протеини и възобновяване на колагеновите нишки, а също по този начин инхибира разграждането на колагена. В резултат на това положението на кожата се усъвършенства, тя е по-добре овлажнена и подхранена.

ПРОЦЕДУРИТЕ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА ИМАТ НЕЕСТЕСТВЕН ЕФЕКТ 

Поредната нелепост! Ефектът от лекуването е обвързван с количеството на приложения препарат. Неестествен, пресилен външен тип може да бъде породен от прекалено дозиране или неверен тип препарат. За да се избегне това, лекуванията могат да се правят поетапно във времето, като се поддържат 14-дневни шпации.

НЕВЪЗМОЖНО Е ДА съдебна експертиза ПРЕМАХНЕ НЕЗАДОВОЛИТЕЛНИЯТ ЕФЕКТ 

Ефектът от лекуването нормално продължава от 6 до 12 месеца. Въпреки това, в случай че е належащо неотложно да се анулират резултатите от процедурата, инжекцията може да се направи в границите на 48 часа. Масажирайте мястото на инжекцията и при нужда неутрализирайте резултатите му посредством използване на хиалуронидаза.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР