ХI Международна академия за акушерки се проведе в Русе. Събитието

...
ХI Международна академия за акушерки се проведе в Русе. Събитието
Коментари Харесай

Русе бе домакин на XI-та Международна академия за акушерки

ХI Международна академия за акушерки се организира в Русе. Събитието сплоти над  двеста акушерки, лектори, студенти и преподаватели от цялата страна, както и от Румъния и Сърбия, които са се посветили се на грижата за женското здраве.

В това издание за първи път Академията започва със студентска сесия. В нея взеха присъединяване студенти от всички университети в България, които образоват акушерки. Подготвените презентации демонстрираха усърдна  работа на студенти и преподаватели, оповестяват уредниците.

Събитието се провежда от Алианс на българските акушерки, а на локално равнище самобитен хазаин бе Университетска болница „ Канев “, в лицето на акушерките от поделение Акушерство и гинекология, които са дейни членове на алианса.

АБА награди акушерките, дипломирали се с най-голям триумф от Випуск 2023. Голяма част от тях споделиха, че към този момент се осъществят в разнообразни лечебни заведения в страната.

Презентациите на лекторите обхващаха тематики, свързани с разнообразни страни на женското здраве – бременност, гинекологично и репродуктивно здраве, акушерски и неонатологични грижи, хранене, двигателна интензивност. Обсъдиха се проблеми и благоприятни условия в организацията на акушерските грижи в България, в полемиките бяха набелязани хрумвания за развиване, видимост и досегаемост на акушерската грижа, тъй като подготвена и способена акушерка е нужна на дамата през целия ѝ живот, а освен в интервала на бременност и раждане.

В грижата за женското здраве е доста значим мултидисциплинарният екип, по тази причина в подбора на лекторите с изключение на акушерки, бяха и лекари с разнообразни специалности – проф. доктор А. Щерев и проф. доктор Т. Тимева – експерти по репродуктивно здраве, доктор Л. Йорданова и доктор Г. Аръшева – акушер-гинеколози, доктор Л. Георгиева - неонатолог, доктор Т. Матева – диетолог и ОПЛ, доктор П. Кашукеева - доктор в поделение „ Съдова хирургия “, Цветелина Шопниколова – клиничен психолог, фармацевти, нутриционисти и други

По време на форума бяха показани най- новите артикули на компаниите сътрудници, които са потребни на дамите и новородените.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР