ХХII международен икономически форум в Санкт Петербург се проведе в

...
ХХII международен икономически форум в Санкт Петербург се проведе в
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров: Русия проявява активен интерес за сътрудничество с България

ХХII интернационален стопански конгрес в Санкт Петербург се организира в края на предходната седмица. Във форума присъединяване взеха френският президент Еманюел Макрон и ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард. В Санкт Петербург беше и националният координатор на " Атака " Светлозар Лазаров, който през днешния ден беше посетител в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Лазаров дефинира форума като едно доста добре проведено мероприятие, което протече на едно извънредно високо и политическо, и икономическо равнище.

" С оглед на всичко това, което ни укоряват за нашето искане - приказвам политическо, за взаимноизгодни връзки с Русия, за интензивно търговско-икономическо съдействие, което би трябвало да бъде скрепено и със съответната политическа поддръжка, тъй като без политическа поддръжка нищо не може да се случи. За страдание, за следващ път, ние вървим след Макрон, след Меркел и отново оставаме някъде на опашката, тъй като пропуснахме много шансове, пропуснахме много благоприятни условия. Аз организирах срещи на положително равнище. Така или другояче бях поканен от президентската администрация, разговарях и със съветници на президента, разговарях и с топ банкери ", изясни той.

" Русия като цяло демонстрира деен интерес за съдействие с България, само че няма да скрия, че спънка за това са и глобите, които са наложени и които пречат на едни естествени връзки. Вижда се, че европейските водачи подават ръка и търсят благоприятни условия за интензивно съдействие с Русия ", добави Лазаров.
По думите на Лазаров, планът АЕЦ " Белене " може да бъде взаимноизгоден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР