ХХ издание на Европейски музикален фестивал в София, което беше

...
ХХ издание на Европейски музикален фестивал в София, което беше
Коментари Харесай

Людмил Ангелов свири Шопен, вижте кога и къде

ХХ издание на " Европейски музикален фестивал " в София, което беше отсрочено поради рецесията с ковид, ще стартира на 15 септември, заяви БНР. Откриването е с концерта " Людмил Ангелов свири Шопен " с присъединяване на оркестъра на " Класик ФМ ". Ще бъдат показани ранни творби за пиано и оркестър на великия полски композитор. Под диригентската палка на Григор Паликаров ще звучат Вариации La ci darem la mano, Краковяк и Концерт за пиано и оркестър номер 2 от Шопен.

Заради противоепидемичните ограничения този концерт ще бъде още един и на 16 септември, тъй като продадените досега билети към този момент надвишават ограничавания на половина потенциал на зала " България ".

Това е първото събитие от оркестровия интеграл, който Людмил Ангелов ще показа в границите на фестивала. Пианистът неведнъж е осъществил интеграли със соловите пиеси на полския създател, само че в този момент за първи път се насочва и към изцяло показване на оркестровите произведения от Шопен. Това са общо шест крупни композиции, в които се включват и двата клавирни концерта. Шопен написа тези произведения сред 17-ата и 21-вата си година, давайки сериозна поръчка за своите благоприятни условия като композитор. Втората част от интеграла ще се състои на 24 ноември, още веднъж в зала " България ".

" Европейският музикален фестивал 2020 " ще предложи още събития. На 11 и 12 октомври виртуозният цигулар и диригент Шломо Минц ще свири с оркестъра на Софийската филхармония произведения от Моцарт и Менделсон.

Мултимедийният концерт " Кино и класика " под диригентството на Максим Ешкенази и солистите Мила Георгиева и Георги Черкин е очакван за 20 и 21 октомври в зала " България ".

На 29 октомври в " София лайв клуб " е изявата на Barcelona Gipsy balKan Orchestra с неповторим етномикс от фолклор, клезмер и джаз, а на 18 ноември столичната аудитория ще се срещне за първи път със звездата на фадото – Рикардо Рибейро от Португалия и неговото трио.

В края на септември на Ларгото ще се състои музикално-танцовият театър " Европа танцува ", а в границите на фестивала ще бъде и тържествената гала " Златно перо ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР