Hewlett Packard Enterprise (HPE) ще си сътрудничи с Nutanix, за

...
Hewlett Packard Enterprise (HPE) ще си сътрудничи с Nutanix, за
Коментари Харесай

HPE и Nutanix ще предоставят съвместна хибридна облачна услуга

Hewlett Packard Enterprise (HPE) ще си сътрудничи с Nutanix, с цел да даде хибриден облак като услуга. Чрез това партньорство HPE ще предлага софтуера на Nutanix Enterprise Cloud OS, който включва безплатния хипервайзор Nutanix AHV, предоставян през HPE GreenLake – моделът като услуга на HPE за даване на корпоративен ИТ хардуер.

Днешната линия Greenlake на HPE включва Amazon Web Services, Microsoft Azure и Azure Stack като услуга. Новото партньорство уголемява опциите към организации, които желаят да внедрят хиперконвергентна инфраструктура на Nutanix, която комбинира системите за предпазване и изчислителни мощности в едно устройство.

Съществен плюс е, че платформата Nutanix обезпечава безвъзмезден хипервайзор AHV. Това значи, че посредством партньорството HPE/Nutanix HPE ще може да дава на своите консуматори опция на VxRail, решение, при което хардуер на Dell-EMC се употребява за пускане на VMware.



Досега Nutanix печелеше клиенти, предлагайки опция на сървърите HPE x86 Proliant за центрове за данни. Чрез даване на свое лично устройство, употребяващо сървър Supermicro, компанията оферираше и виртуализаираната си платформа AHV върху редица водещи сървърни платформи, в това число HPE Proliant. Чрез новото партньорство, Nutanix и HPE възнамеряват да оферират хардуер на HPE, започващи AHV.

„ Стотици международни клиенти в този момент употребяват HPE GreenLake, с цел да се възползват от преимуществата на облачното преживяване, съчетано с сигурността, ръководството и продуктивността на приложенията на място при клиента, като заплащат за услугата въз основата на действителното ползване “, разяснява новината Антонио Нери, президент и основен изпълнителен шеф на HPE.

Напълно ръководената хибридна облачна услуга се нарежда като средство предприятията да получат да понижат фрапантно разноски за владеене. Двете компании декларират, че технологията на Nutanix може да понижи часовете за работа на ИТ личния състав - с 61% при внедряване, ръководство и поддръжка спрямо обичайна инфраструктура, а това разрешава по-бързо и дейно даване на услугите на HPE GreenLake.

Според HPE, комбинацията сред HPE GreenLake и софтуера Nutanix Enterprise Cloud OS ще разреши пускане на виртуализирани работни натоварвания от най-голям клас като тези на SAP, Oracle и Microsoft, както и поддръжка на виртуализирани приложения за огромни дани като Splunk и Hadoop.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР