Hewlett Packard Enterprise (HPE) официално обяви закупуването на компанията Cray,

...
Hewlett Packard Enterprise (HPE) официално обяви закупуването на компанията Cray,
Коментари Харесай

Hewlett Packard Enterprise купува суперкомпютърния гигант Cray за $1,3 милиарда

Hewlett Packard Enterprise (HPE) публично разгласи закупуването на компанията Cray , един от водещите производители на суперкомпютри и мощни изчислителни платформи. Според клаузите за подписания контракт, HPE ще заплати на вложителите на Cray по $35 за една акция , което значи, че общата сума е $1,3 милиарда. Сделката би трябвало да бъде затворена до края на първото тримесечие на 2020 година.

Ръководството на Hewlett Packard Enterprise смята, че закупуването на активите на Cray е отлична опция за повишаване наличието на компанията на пазара на интензивни калкулации, който съгласно специалистите, към 2021 година ще нарасне до $35 милиарда.

Hewlett Packard Enterprise има намерение да бъде една от първите компании, която ще стартира да създава суперкомпютри с изчислителна мощ над един ексафлопс. Да си напомним, че точно HPE взаимно с AMD основава суперкомпютъра Frontier и приготвя платформата Aurora, която се базира на графичните ускорители Intel Xe. Изчислителната мощ на тези две компютърни системи е надлежно 1,5 и 1,0 ексафлопса.

Към сегашен ден в компанията Cray работят малко над 1300 души, а приходът на компанията за изтеклата година в $456 милиона. Да отбележим, че три от десетте най-бързи и производителни суперкомпютри в света са основани точно от Cray.

Компанията Cray е учредена през 1972 година, а от 2017 година съвсем непрестанно работи на загуба, която за 2018 година доближи $29 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР