Хетафе записа четвърти пореден двубой без победа в Ла Лига,

...
Хетафе записа четвърти пореден двубой без победа в Ла Лига,
Коментари Харесай

Хетафе загуби преднината си в битката за Лига Европа

Хетафе записа четвърти следващ дуел без победа в Ла Лига, откакто приключи 0:0 с Алавес на " Мендисороса " в дуел от 36-ия кръг. По същото време Реал Сосиедад победи Виляреал и се изравни по точки със " сините ". Двата тима разделят шесто-седмо място с актив от 54 точки, само че Хетафе има преимущество е директните мачове, в които победи два пъти Сосиедад.

Двата тима се вкопчиха в много сериозна борба, само че високият залог се оказа спънка за забавните моменти през първата част. Все отново гостите предстоящо бяха малко по-активни в офанзива. Най-добрата опция пред тях се откри в самия завършек на полувремето, когато Марк Кукурея нанесе добър изстрел, който остана отвън обсега на Роберто, само че за шанс на стража на домакините топката среща гредата.

Ситуацията не се промени изключително през втората част. Минута преди края гостите си помислиха, че са стигнали до по този начин скъпата победа, откакто Уго Дуро прати топката във вратата на Роберто, само че след намесата на ВАР попадението бе анулирано поради игра с ръка на Мата.

Два кръга преди края Алавес остава на четири точки над рисковата зона. Хетафе продължава борбата за шестото място, като за " сините " предстоят мачове с Атлетико Мадрид и Леванте. Програмата на Реал Сосиедад е още по-тежка - домакинство на Севиля и посещение на Атлетико.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА! Ла Лига 36 кръг, понеделник 13 юли  Алавес 0:0краен резулат  Хетафе

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР