Хетафе постигна много важна победа с 2:1 над Реал Сосиедад

...
Хетафе постигна много важна победа с 2:1 над Реал Сосиедад
Коментари Харесай

Хетафе продължи агонията на Реал Сосиедад и взе важна победа в битката за Европа

Хетафе реализира доста значима победа с 2:1 над Реал Сосиедад в семейството си от 32-ия кръг на Ла Лига. Това бе директен конфликт сред два от тимовете с искания за присъединяване в Европа следващата година. Затова и триумфът на домакините е с двойна цена, още повече, че по този начин бе продължена неприятната серия на баските от 4 следващи загуби и 5 мача без триумф в шампионата.

Хетафе откри резултата в 20-ата минута от много противоречива дузпа. Вратарят Алекс Ремиро сгреши и подаде топката в краката на Уго Дуро, който нахлу в наказателното поле и театрално падна след конфликт със бранител, като съдията уточни бялата точка. Хайме Мата осъществя наказателния удар за 1:0.

През втората част гостите подвигнаха оборотите и несъмнено стояха по-добре от своя противник. В 55-ата минута Аднан Янузай бе изведен зад отбраната и невъзмутимо осъществя. В първия миг голът не бе зачетен поради засада, само че след разглеждане с ВАР се видя, че такава няма и попадението бе прието.

От този миг насетне изглеждаше, че баските са близо и до цялостен поврат, само че нова неточност в 83-ата минута унищожи напъните им. Хорхе Молина си завоюва тъч и го извърши бързо, извеждайки Мата в наказателното поле, той напредна и от дребен ъгъл съумя да прокара топката през краката на вратаря за 2:1.

Така Хетафе се поздрави с триумфа и с 52 точки излезе на 5-ата позиция в таблицата. Реал Сосиедад към този момент е на 7-ото място с 47 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Ла Лига 32 кръг, понеделник 29 юни  Хетафе 2:1краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР