Хетафе и Реал Мадрид завършиха 0:0 в късния двубой от

...
Хетафе и Реал Мадрид завършиха 0:0 в късния двубой от
Коментари Харесай

Реал Мадрид се издъни срещу Хетафе

Хетафе и Реал Мадрид приключиха 0:0 в късния дуел от 31-ия кръг на Ла Лига. Двубоят в мадридското предградие предложи голям брой голови положения и поредност от изстрели по посока на двете порти, само че до гол по този начин и не се стигна главно с помощта на блестящите намеси на двамата вратари.

Така Атлетико Мадрид остава лидер във краткотрайното класиране на Ла Лига със 70 точки, до момента в който Реал е втори с 68.

Отборът на Реал Мадрид дойде на „ Алфонсо Перес “ без редица основни играчи като Феде Валверде, Еден Азар, Лукас Васкес, Ферлан Менди, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Дани Карвахал, Каземиро и Начо, които отсъстваха заради травми, санкции и изолираност поради ковид. Освен това Зинедин Зидан бе заставен да направи още няколко промени в стартовата 11-ка, защото възпитаниците му натрупаха голяма отмалялост в последната седмица, когато играха два пъти в Шампионската лига с Ливърпул и един път с Барселона в шампионата. Това оказа въздействие на продуктивността и интензитета в играта на „ кралския клуб “, което докара до нулево реми.

В шестата минута Мата се отскубна от засадата след подаване в наказателното поле и момент преди да стреля Чуст му мазета топката по майсторски метод, предотвратявайки съвсем сигурен гол.

Секунди по-късно Оливейра засече с бедро след директен свободен удар, само че Куртоа се намеси ослепително и избави. В ответната офанзива на Реал Родриго се озова зад отбраната на домакините и вкара, само че попадението бе анулирано поради тънка засада.

В 10-ата минута Кукурея пусна хитро по земя от левия фланг към Арамбари, който бе фронтално против вратата, но изстрелът му от петнайсетина метра профуча на сантиметри от дясната греда.

В 22-ата минута Кукурея шутира от далечна отдалеченост, само че безпределно неопределено. При идната офанзива Хайме Мата засече с глава подаване отляво и тресна лявата греда след технично осъществяване с тил към вратата.

5 минути по-късно Марсело завъртя фирмено коженото кълбо от лявото крило към Мариано, който изпревари Сория, само че след това топката бе изчистена от голлинията от Максимович.

В 39-ата минута след многоходова акция на " белия балет " Иско откри Одриосола на десния фланг, който продължи към Винисиус в наказателното поле, където бразилецът стреля с глава, но Сория внимаваше и обезврежда заплахата.

В самия завършек на първата част Аленя овладя по отличен метод в рисковата зона, откакто Мата му подаде с глава, финтира Марсело и насочи удар с левия крайник, само че над напречната греда.

В 56-ата минута Тимор извърши директен свободен удар, само че той не заплаши Куртоа, който улови с опитност. Матиас Оливейра също опитва шанса си след пробив от лявото крило, само че рикошет в бранител на Мадрид омекоти шута, който се спря в Тибо Куртоа.

3 минути по-късно Арамбари лиши от Марсело, незабавно подаде на Юнал, който напредна и стреля извънредно рисково и точно, но белгийският пазач на " лос меренгес " блесна с прелестен инстикт, спирайки пътя на топката към горния десен ъгъл.

В 70-ата минута Анхел можеше да открие от близка отдалеченост с едно от първите си докосвания в срещата, само че мерникът му изневери.

В 78-ата минута Чуст блокира удар на Максимович и след рикошета топката закупи извънредно рискова парабола, само че Куртоа още веднъж бе на висота и избави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР