Хесус Ерада от тима на Кофидис спечели седмия етапа от

...
Хесус Ерада от тима на Кофидис спечели седмия етапа от
Коментари Харесай

Хесус Ерада спечели седмия етап от Обиколката на Испания

Хесус Ерада от отбора на Кофидис завоюва седмия стадия от Обиколката на Испания от Камарго до Систиерна с обща дължина от тъкмо 190 километра.

Испанецът се оказа най-съобразителен във финалния спринт, в който участваха петимата бегълци от колоната. Той предприе офанзива отляво в подстъпите към финалната линия и изпревари с към половин капла италианеца Самуеле Батистела от състава на Астана. Трети приключи британецът Фред Райт от Бахрейн Викториъс, а в челната група, която приключи с време от 4 часа, 30 минути и 58 секунди, бяха още белгиецът Джими Янсен (Алпецин-Декьонинк) и австралиецът Харисън Суини (Лото Судал).

Основната група, отпред на която приключи носителят на зеленото трико Сам Бенет (Ирландия/Бора-Хансгрое), остана на 29 секунди от времето на Ерада.

В генералното класиране отпред остава белгиецът Ремко Евенепул от Куик-Степ Алфа Винил, който има преднина от 21 секунди пред французина Руди Молар (Групама-ФДЖ) и 28 секунди пред испанеца Енрик Мас (Мовистар).

Ирландецът Бенет води в класирането по точки. Спринтьорът има 142 точки и води с 15 на датчанина Мадс Педерсен. При катерачите водач с 13 точки е монегасецът Виктор Лангелоти от Бургос.

В събота за участниците в Обиколката на Испания следва един от тежките планински стадии. Той е с дължина от 153,4 километра от Пола де Лавиана до Колау Фанкуая, като ще бъдат преминати шест височини - две от второкласен, три от трета и за край една от първа.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР