Херцогинята на Съсекс Меган изрази позицията си относно събитията в

...
Херцогинята на Съсекс Меган изрази позицията си относно събитията в
Коментари Харесай

Меган Маркъл е гневна заради Джордж Флойд: Животът на чернокожите е от значение

Херцогинята на Съсекс Меган изрази позицията си по отношение на събитията в Съединени американски щати след гибелта на чернокожия Джордж Флойд, станал жертва на полицейско принуждение, наричайки ги " опустошителни ". Съпругата на принц Хари показа и съжалението си, че децата би трябвало да живеят в свят, в който расизмът към момента съществува, съобщи Ройтерс.

" Знам, че знаете, че животът на чернокожите е от голяма важност ", споделя Меган във видео, записано за учениците, дипломирали се от гимназията й в Лос Анджелис.

Смъртта на Джордж Флойд отприщи всеобщи митинги в Съединени американски щати против полицейската грубост против чернокожите.

" През последните две седмици планирах да ви кажа няколко думи по случай дипломирането. Това, на което сме очевидци от предходната седмица в нашата страна, в нашия щат, в родния ни Лос Анджелис, е съкрушително ", споделя още Меган Маркъл, чиято майка е афроамериканка, а татко й е бял.

" Първото нещо, което желая да ви кажа, е че скърбя, извънредно скърбя, че би трябвало да растете в свят, в който сходни неща към момента се случват ", добавя брачната половинка на принц Хари в обръщението си към девойките от гимназията " Имакюлът Харт " ( " Неопетнено сърце " ).

Херцогинята, която е някогашна американска актриса, добавя, че желанието й е било да каже " вярното нещо ".

" Единственото неправилно нещо, което може да каже човек, е да замълчи. Защото животът на Джордж Флойд е от голяма важност, животът на Бриона Тейлър е от голяма важност, животът на Филандо Кастил е от голяма важност, животът на Тамир Райс е от голяма важност. От значение е животът на толкоз доста други хора, чиито имена знаем, както и на тези, чиито имена не знаем ", декларира Меган Маркъл.

Британското кралско семейство по традиция не взима отношение по политически въпроси.

Меган и Хари обаче в края на март преустановиха отговорностите си като негови висши членове и понастоящем живеят в Лос Анджелис със сина си Арчи, напомня организацията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР