Херцогинята на Корнуел награди Гергана и Пламен Ташкови, които подкрепиха

...
Херцогинята на Корнуел награди Гергана и Пламен Ташкови, които подкрепиха
Коментари Харесай

БГ бизнесмени получиха медали от Камила Паркър-Боулс

Херцогинята на Корнуел награди Гергана и Пламен Ташкови, които поддържаха акция за избавяне на индийски слонове!

Родните бизнесмени Гергана и Пламен Ташкови са получили в Индия специфични медали персонално от херцогинята на Корнуел Камила Паркър-Боулс. Те са били поздравени като достойните представители на България и на югоизточна Европа в една от най-приказните и невероятни благотворителни акции - " Тravel to my еlephant ”, на клуб Quintessentially и фондацията Elephant family, основана от Марк Шанд - брат на Камила Паркър-Боулс, която пък е нейн съпрезидент дружно с принц Чарлз.

Неслучайно кралската снаха е наградила 85-те участници от няколко страни в неповторимото съревнование. Второто му следващо издание се е случило от 30 октомври до 6 ноември в южноазиатската страна и е обединило хора с разнообразни националности за благородна идея - да се съберат пари за опазване популацията на локалните слонове. Досега сумата е 750 000 лири. Том Пъркър Боулз, синът на Камила, е измежду първите, които се посвещават на слоновете, откакто самият той съумява да избави слон от жестокостта на хората. Сред патроните на събитията са махараджата на Джодпур, принцеса Еужени ъф Йорк, шейх Абдула, Гай Синг Втори, холивудските звезди Джеймс Каан и Голди Хоун. Изключителното прекарване е стартирало от брега на езерото Бал Саманд. Конвой от 85 доброжелатели са поели на 400-километрово странствуване, преминаващо през Раджастан, Кимсар, Пушкар и стигащо до Джайпур. Те са се придвижвали на индийско тук-тук, Royal еnfield мотоциклети, gujarati chagdas – характерини индийски возила, Mahindra джипове, рикши и коли.

Ежедневните преходи от 100 до 170 километра са били изпълнени с невероятни гледки, сред които и свещеният храм Osian Jain Dharamshala. По пътя групата се е срещала с локалните общности, присъединила се е в игра на крикет, посетила е класни стаи. Пътешествениците от четири континента са следили звездопад в пустинята Rajasthan и са обядвали с краля на Khimsar. Търсачите на мощни чувства, които са дарили за идеята по 6000 паунда,на човек, с цел да получат достъп до тази невероятна седмица, са споделяли обществото на звезди от Боливуд, моделите Ясмин и Амбър ле Бон, гурме специалистът Наташа Корет... Кулминацията е била с великолепно празненство в пустинята Джайпур - с розово шампанско и 101 декорирани слона. Защото хората на свободния дух и на огромния бизнес, които са постоянно подготвени да открият нови измерения на позитивната и съзидателната сила, са наясно, че същинският разкош не е закодиран във финикийските знаци, а във времето за себе си. В тези дни на равнодушие и приятност от съприкосновението със света, които, несъмнено, имат сериозна лична цена.

Тъкмо поради всичко това измежду съорганизаторите на неповторимия план в Индия е Quintessentially - водач измежду консиерж клубовете в 60 страни. Лайфстайл мениджърите обезпечават достъпа до блестящи събития от световния календар – от седмици на модата до екзотики от разнообразни жанрове. Еlite членовете са одобрявани единствено след лична покана и цялостна бистрота на произхода на приходите - по този начин, както това се случва, примерно, когато някой желае да стане гражданин на паметната " Дакота билдинг " в Ню Йорк или на френския зимен курорт Куршевел. В сходни моменти излиза наяве, че парите не са всичко, разясняват Ташкови. " Приключението комбинира просвета, обучение и страсти, които сигурно трансформираха живота на всички участници в него. Всеки от нас научи нещо от другия - вън от бизнеса и деловите диалози. Никой от нас не се качи на слон - тъй като задачата беше напълно друга. Със събраните пари локалните основават специфични пътеки, по които слоновете изцяло естествено и без принуждение се отдръпват в своите резервати - с цел да не влизат във война с хората, навлезли в пространството им, с цел да не стават жертви на урбанизацията. Защото изразът " слонска памет " не е литература - тези животни помнят всичко, изключително неприятното ", споделя Гергана.

И продължава: " Всеки знае, че Индия е невероятна, само че единствено там може да се убеди в това. Заради будизма лицата са усмихнати. В храмовете царува желязна дисциплинираност и непорочност. Респектът, поклонението пред боговете са изумителни. И в най-малкото селце има учебно заведение -децата може да са боси или с джапанки, само че наложително са с униформи. Държавата отделя грандиозни пари за обучение и бизнес. Контрастът сред богатите и бедните е толкоз неизразим, че в действителност не можеш да го осъзнаеш, в случай че не го видиш с очите си. За нас, като за хора с различен вид просвета, доста обстоятелства от всекидневието на Индия остават неразбираеми до дъно ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР