Херцогиня Катрин има рокля, носеща нейното име, изработена от модната

...
Херцогиня Катрин има рокля, носеща нейното име, изработена от модната
Коментари Харесай

Ето как изглежда роклята, кръстена на Кейт Мидълтън (СНИМКА)

Херцогиня Катрин има рокля, носеща нейното име, направена от стилната марка Dolce & Gabanna.

Не е известно дали това е най-късметлийският й тоалет, само че тя го носи по време на пътуването си през септември предходната година при формалното си посещаване в Канада. Тогава херцогинята даде урок по жанр и сподели, че умее да е безупречна във всяка обстановка.

Моделът е в зелен цвят, въодушевен от 40-те години на предишния век, с копчета и дантела към шията. Роклята към този момент може да бъде купена от портала Net-a-porter за 1950 евро.

Целта на кръщаването на разнообразни облекла на името на известни персони не цели единствено да притегли купувачи, пристрастени към митовете, а също да отдаде респект на съответните персони. Това не е нова процедура. Известни персони в предишното също са били удостоявани с достойнството да имат дреха на свое име, откакто са потвърдили, че методът им на обличане е повлиял на съвременниците им и че те са оставили ярка диря в модата.

Пример е чантата Кели, която беше кръстена 20 години след основаването й - през 1937 г.q на името на принцеса Грейс Монакска. Тя се появяваше всекидневно с известната чанта във версията й в огромни размери пред фотографите и по този начин се трансформира в международна икона, а марката се възползва рационално от това.



Джаки Кенеди, брачна половинка на американския президент Джон Кенедиq също даде името си на чанта на марката Gucci. Тя e основана през 50-те години на предишния век, само че се трансформира в една от обичаните на първата дама на Съединени американски щати и италианската марка в последна сметка възприе името й за този модел.

В различен стадий от живота на Джаки, когато тя към този момент е омъжена за гръцкия бизнесмен Аристотел Онасис и е по-склонна да носи ежедневни облекла, името й беше употребявано за аксесоар, който се трансформира в неин неизменим сателит – слънчевите очила Джаки О, задоволително огромни, с цел да я защищават от всевъзможни недискретни погледи, които я преследваха до гибелта й през май 1994 година

Други митични слънчеви очила принадлежат на компанията Persol, които артистът Стив Маккуин обезсмърти във кино лентата „ Аферата Томас Краун “ от 1968 година Моделът очевидно му е харесал, тъй като Маккуин се появи със същите слънчеви очила и във кино лентата „ Бягството “, режисиран от Сам Пекинпа през 1972 година

Актьорът, който бил подобен обожател на марката, че имал цялата сбирка, е приет години след гибелта си. Любимият модел на Маккуин PO 714 е пуснат още веднъж на пазара и мнозина го назовават просто очилата Стив Маккуин.

Едва ли някой може да не помни и черната рокля без ръкави с дължина до коляното, в която се появява актрисата Одри Хепбърн във кино лентата „ Закуска в Тифани “. Или пък шапките Fedora, които са били употребявани от стотици фигури на изкуството, литературата или спорта, и вечно ще бъдат свързвани с приключенията на Индиана Джоунс.

Свързването на модата и спорта също се оказва рентабилен бизнес. Светът на спорта е цялостен с облекла със лично име – полото Lacoste, основано от френския тенисист Рене Лакост, обувките Стан Смит на Adidas и Air Jordan на Nike - колоритния модел, роден от съдействието сред марката и баскетболиста Майкъл Джордан.

По това време договорът на Джордан със спортната марка е най-доходоносният, подписан от състезател с фешън компания.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР