Херцогът на Йорк - принц Андрю, обяви, че се оттегля

...
Херцогът на Йорк - принц Андрю, обяви, че се оттегля
Коментари Харесай

Принц Андрю се оттегля от кралските си задължения заради скандал

Херцогът на Йорк - принц Андрю, разгласи, че се отдръпва от кралските си отговорности, защото абсурдът с Джефри Eпстийн се е трансформирал в "голямо разстройване " за кралското семейство.

59-годишният принц Андрю заяви, че е помолил кралицата за позволение да се отдръпна за "обозримото бъдеще ". Той сподели, че надълбоко съчувства на жертвите на Eпстийн и на всички, които желаят някаква форма на отмъщение.

Херцогът се сблъска с реакцията на обществото след изявление за BBC за другарството си с американския финансист, предава Dir.bg.

В изказване той сподели: "Продължавам недвусмислено да скърбя за това, че ме асоциират с Джефри Eпстийн. Неговото самоубийство остави доста въпроси без отговор, изключително за жертвите му и надълбоко съчувствам на всички, които са наранени и желаят някаква форма на отмъщение. Мога единствено да се надявам, че след време ще съумеят да възстановят своите животи. "

Той добави, че е подготвен да е подготвен да помогне на правораздавателните органи и техните следствия.

Кралският сътрудник на BBC Джони Даймънд съобщи, че този ход е "голяма стъпка " и е "почти безпрецендентен в съвременността ". Той добави, че това демонстрира осъзнаване, че "интервюто е "разстроило доста хора ".

"Това беше повече от неприятна реклама за принц Андрю и очевидно нанесе вреди на кралското семейство ", сподели още Даймънд.

По-рано писмо, писано от Бъкингамския замък до вестник "Таймс " сложи под подозрение по кое време херцогът среща за първи път Ъпстийн.

В писмото от 2011 година се споделя, че двамата са се срещнали при започване на 90-те години на XX век, а не през 1999 година, както сподели принц Андрю в изявлението пред BBC.

Писмото бе оповестено, откакто "Таймс " заяви за фотография на принца с Вирджиния Робъртс, която по-късно свидетелства, че е била принудена да прави секс с него, когато e била на 17 години, а след това още два пъти в Ню Йорк и на частен остров на Епстийн на Карибите. Принцът съобщи, че такова нещо не се е случвало и сподели, че е подготвен да даде показания пред правораздаването при подобаващите условия.

Пред пресата през август обвинителката пък беше споделила, че принцът знае доста добре какво е направил и изрази вяра, че той ще бъде почтен. Тогава тя беше изслушана по време на правосъдно съвещание в Ню Йорк, където 15 други тъжителки се явиха също в съда, малко преди правосъдното гонене против Епстийн да завърши с претекста, че той се е самоубил в пандиза две седмици по-рано.

Много от обвинителките на Епстийн споделят, че са били "набирани " от Гизлен, която е другарка на принца и която е била някогашна съратничка на американския финансист - нещо, което тя отхвърли.

Снимка: AP/БТА
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР