Херцог поясни, че новото спиране на огъня би имало за

...
Херцог поясни, че новото спиране на огъня би имало за
Коментари Харесай

Израелският президент предлага спиране на огъня в Газа

Херцог разясни, че новото прекъсване на огъня би имало за цел освобождението на още хора, взети за заложници от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " при невижданата му офанзива против еврейската страна на 7 октомври, както и основаването на предпоставки за доставката на спомагателна филантропична помощ за цивилните в палестинския анклав.

В спора сред Израел и " Хамас " към този момент имаше едно прекъсване на огъня.

" Израел е подготвен за нова филантропична пауза и за допускането на още филантропична помощ за освобождението на заложници ", съобщи Херцог на среща с посланици.

Високопоставен представител на " Хамас " съобщи пред Ройтерс, че палестинското придвижване отхвърля да води договаряния за замяна на заложници с палестински пандизчии в изискванията на продължаваща война с Израел, само че е отворено за всяка самодейност за слагането на завършек на спора.

Междувременно израелският министър председател Бенямин Нетаняху и индийският му сътрудник Нарендра Моди през днешния ден разискаха нуждата да бъдат предпазени корабоплаването и международната стопанска система от офанзивите , осъществявани от подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен, съобщи Ройтерс, като се базира на израелско изказване.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и индийският му сътрудник Нарендра Моди в столицата на Индия Делхи
Снимка: БТА/АР

Лидерите също по този начин са разискали напредъка по предложение за изпращане на индийски служащи в Израел. Заради войната в линията Газа, от Еврейската страна избягаха доста тайландски и други задгранични служащи, напомня Ройтерс.

Червеният кръст разяснява рецесията в Газа, като я дефинира като " честен неуспех " на интернационалната общественост.

 Конфликтът в Газа е " честен неуспех " на интернационалната общественост, съобщи пред публицисти ръководителят на Международния комитет на Червения кръст Миряна Шполярич и прикани воюващите страни да се договорят за ново прекъсване на бойните дейности, съобщи Ройтерс.

" Говоря за честен неуспех, тъй като всеки ден, в който този спор продължава, е ден, в който интернационалната общественост демонстрира, че е неспособна да постави завършек на сходни високи нива на страдание; това ще даде отблясъци за генерации напред, и то освен в Газа ", посочи Шполярич в Женева, откакто посети Израел и Газа.

Тя прикани страните в спора да продължат да договарят и да спомагат на Червения кръст за освобождението на заложници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР