Херта постигна първата си победа, след като начело на тима

...
Херта постигна първата си победа, след като начело на тима
Коментари Харесай

Клинсман се поздрави с първа победа в Херта срещу коравия Фрайбург

Херта реализира първата си победа, откакто отпред на отбора застана Юрген Клинсман, надделявайки с 1:0 над Фрайбург. Това бе и първа победа на берлинчани в последните седем срещи, а самият Клинсман до този миг реализира тъждество с Айнтрахт и загуба от Борусия Дортмунд. За Фрайбург пък това бе едвам втора загуба в последните седем срещи в шампионата.

26-ата минута домакините първи доближиха до рисково състояние в срещата, когато Джавайро Дилросън напредна отляво, влезе в наказателното поле, само че ударът му бе избавен от вратаря на гостите. Секунди по-късно и изстрел на Марко Груич по посока на стража на Фрайбург Марко Флекен мина около вратата.

В 34-ата минута играчите на Кристиан Щрайх също доближиха до забавна обстановка. Те съумяха да отъществят рискова контраофанзива, само че при числено преимущество се засуетиха и в последна сметка топката попадна вдясно у Нилс Петерсен, който насочи лек удар и не затрудни Руне Ярстайн.

Две минути по-късно домакините пропуснаха и най-хубавото си състояние в мача досега, когато чудесно центриране от дясно откри непокрития в наказателното поле Дейви Зелке, само че той прати топката в страни от вратата.

В 53-ата минута домакините поведоха след двойно подаване пред наказателното поле сред Дейви Зелке и Владимир Дарида, като последният стреля от над 25 метра, само че прати неспасяемо топката в десния ъгъл на вратаря Марк Флекен. Домакините дадоха отговор с удар с глава на Робин Кох след корнер, който мина доста покрай страничната греда на домакините.

До края на мача Фрайбург подвигна оборотите, както и владеенето на топката към наказателното поле, само че по този начин и не съумя да сътвори рискови обстановки пред Ярстайн. Играчите на Клинсман дадоха отговор с няколко контраатаки, които можеха да доведат до попадение, само че неточни отигравания на офанзивните футболисти разрешиха на бранителите на отбора от полите на Шварцвалд да се оправят със обстановките.

В идващият кръг Фрайбург приема Байерн Мюнхен, а Херта гостува на Байер Леверкузен.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА
Бундеслига 15 кръг, събота 14 декември  Херта 1:0краен резулат  Фрайбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР