Херта и Борусия (Дортмунд) не се победиха в ранния петъчен

...
Херта и Борусия (Дортмунд) не се победиха в ранния петъчен
Коментари Харесай

Борусия не успя да обърне Старата дама, съдия прецака жълто-черните

Херта и Борусия (Дортмунд) не се победиха в ранния петъчен дуел от програмата на Бундеслигата. Срещата в немската столица приключи при резултат 1:1.

По-интересното в този конфликт се случи през втората част. Дейви Зелке даде задатък на " Старата дама " още в 46-ата минута, откакто остана непокрит и прати в противоположния ъгъл Роман Бюрки. Дортмунд откри сили да изравни в 71-ата, откакто Шинджи Кагава се разписа посредством асистенцията на Джейдон Санчо.

В заветните мигове вестфалци бяха жестоко порязани от основния арбитър, който не отсъди чиста дузпа за тях поради жестоко посягане против Андрий Ярмоленко в наказателното поле.

Точката разреши на гостите да излязат краткотрайно на третата позиция с еднакъв точков актив с Шалке 04. Херта пък остава в средата на таблицата с 25 пункта.

 Снимка 335217
Източник:

Първото полувреме предложи равностойна игра без съвсем никакви положения пред двамата вратари. Като цяло, по-добре в началните минути на дуела влезе отборът от Дортмунд, който в 13-ата минута имаше нелошият късмет да означи. Пулишич проби по крилото, след което центрира за включващия се от втора позиция Кагава. Топката обаче пристигна прекомерно високо за японеца и той я прати в навън.

Последва поврат в събитията на терена, а най-хубавите шансове за Херта пристигнаха след статични положения. И Платенхард, и Лазаро обаче откриха външната част на мрежата.

Нещата се трансформираха незабавно, откакто съдията Дингер даде сигнал за втората част. Бърза композиция сред Дуда и Лазаро приключи с изострен пас на последния за Дейви Зелке. Младият таран се измъкна от опеката на Сократис и с шут в противоположния ъгъл даде по този начин жадувания задатък за столичани.

 Снимка 335218
Източник:

Дортмунд можеше да бъде тотално грохнал в 62-ата минута, в случай че неповторим шанс не бе избавил вестфалци от втори гол. Соломон Калу бе изведен самичък против вратаря, африканецът резервира самообладание и лекичко по земя прати коженото кълбо към опразнената врата. В този миг, намиращият се в засада Мичел Вайзер, реши да сътвори ненужна голова добавка. Така попадението бе анулирано заради засада, а Пау Дардай и щабът му гледаха невярващо в профил.

Случилото се като че ли вдъхна кураж на гостите, които в 71-ата минута стигнаха и до изравняването. Младият британски гений - Джейдон Санчо откри по брилянтен метод намиращият се на далечна греда Кагава, за който остана най-лесното - да се разпише в опразнения от Крафт ъгъл.

До края на срещата Борусия се хвърли в търсене на цялостен поврат. Два отлични шанса за гол пропиля резервата Александер Исак, а компактен шут на Джреми Толиян бе отразен с опитност от стража на домакините.

В 93-ата хората на Петер Щьогер бяха съществено ощетени. Главният арбитър Дингерт не отсъди чиста дузпа за гостите, откакто Ярмолено бе съборен с героичен способ в наказателното поле.

 Снимка 335216
Източник:

В идващия кръг Борусия семейства на намиращия се в рецесия Фрайбург, до момента в който Херта гостува на Вердер (Бремен).

ХЕРТА (БЕРЛИН) - БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) 1:1

1:0 Зелке (46 " ), 1:1 Кагава (71 " )

СТАДИОН : " Олимпиащадион Берлин "

СЪДИЯ : К. Дингерт

ХЕРТА : Крафт, Платенхард, Щарк, Калу, Шелбред, Лустенбергер, Вайзер, Лазаро, Дуда, Майер, Зелке (резерви:Клинсман, Мителщад, Пекарик, Дарида, Леки, Лангкамп, Ибишевич)

ДОРТМУНД : Бюрки, Пишчек, Сократис, Топрак, Толиян, Кагава, Гьотце, Шурле, Вайгъл, Пулишич, Санчо (резерви: Вайденфелер, Загаду, Шахин, Ярмоленко, Исак, Аканджи, Кастро)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР