Херо Мустафа от Калифорния ще бъде новият извънреден и пълномощен

...
Херо Мустафа от Калифорния ще бъде новият извънреден и пълномощен
Коментари Харесай

Херо Мустафа е новият посланик на САЩ в България

Херо Мустафа от Калифорния ще бъде новият ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България. Тя е номинирана за дипломат от президента Доналд Тръмп.


Госпожа Мустафа ще размени на този пост Ерик Рубин. Тя е посланик от кариерата. В момента е заместник-ръководител на посолството на Съединени американски щати в португалската столица Лисабон. Преди това тя е била консултант по политически въпроси в посолството на американското посолство в Индия.

Във Вашингтон тя е била консултант в администрацията на вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия изток, заместник-директор на Дирекцията за Афганистан в Държавния департамент. Също по този начин госпожа Мустафа е била шеф в Съвета за национална сигурност.

Херо Мустафа е родена през 1973 година в град Ербил, Ирак и произлиза от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 година фамилията ѝ получава право на леговище в Съединени американски щати.

Тя има бакалавърска тапия от Джорджтаунския университет и магистърска от Принстън. Говори девет езика, в това число арабски, съветски, хинди и фарси.

От балканските езици тя приказва гръцки и турски. На Балканите тя стартира да работила в неправителствения бранш в Босна, а през 1999 година в американското посолство в Атина.
 ​Румен Радев връчи медал ​Румен Радев връчи медал "Стара планина " на посланика на Съединени американски щати Ерик Рубин
Президентът Румен Радев връчи най-високото държавно отличие - медал "Стара планина " - първа степен на посланика на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин за огромните му...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР