Хераклея Синтика с награда от Моят градНов път ще води

...
Хераклея Синтика с награда от Моят градНов път ще води
Коментари Харесай

Петрич привлича 5 общини във факелно шествие за Левски

Хераклея Синтика с премия от " Моят град "

Нов път ще води до античното населено място, посещават го 70 000 туристи годишно

Още една премия завоюва археологическото украшение на Петрич Хераклея Синтика. Кампанията " Моят град " на в. " Стандарт " отличи античния град като един от 10-те мотива за горделивост на Петрич и България.
Хераклея Синтика се трансформира през вчерашния ден в изложбена зала. Над 100 души от Петрич, най-вече младежи, и няколко групи туристи извършиха обекта, с цел да видят неповторимата галерия " 10 аргументи да остана в моя Петрич ", проведена от " Стандарт " и общината.

Тук акцията може да се назова 10 по 10 аргументи да остана в Петрич, сподели евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов, връчвайки премията за Хераклея Синтика. Признанието в категория " Култура " бе за откривателя на античния град доцент доктор Людмил Вагалински. В момента той показва обекта на научна конференция в Македония. От негово име оценката взе Сотир Иванов, шеф на Историческия музей в Петрич, който стопанисва Хераклея Синтика. Тук е единствената непокътната гражданска базилика на Балканския полуостров, сподели Иванов. И заяви, че 70 000 туристи годишно посещават неповторимия обект. В понеделник стартира новия археологически сезон и се чакат нови значими находки. В момента община Петрич построява и чисто нов път до античния град. Това ще усили в пъти туристите. " Стандарт " имаше предусещане за значимостта на Хераклея Синтика, тъй като още преди време дефинира града като един от най-хубавите обекти, сподели още Иванов. Кампанията " Чудесата на България " на в. " Стандарт " даде предходната година огромната премия за археологическо изобретение точно на Хераклея Синтика.

Петрич бе третата спирка от маратона на " Стандарт " в градовете. Най-новата акция на вестника " Моят град " потегли предишния петък от Банско и Разлог.

Преди 25 години се искаше храброст да заминеш, през днешния ден се изисква храброст да останеш в България и да работиш за нея, сподели основният редактор на в. " Стандарт " Славка Бозукова. Така се роди концепцията за самобитна пътуваща галерия " 10 аргументи да остана в моя роден град ". На всеки град, който посещаваме, подаряваме 10 фотопана, които илюстрират 10 мотива за горделивост. Награждаваме и хората, които с приноса си в развиването на стопанската система, туризма, културата, спорта и образованието са образец за останалите.

Адмирации за " Стандарт ", сподели кметът на Петрич Димитър Бръчков. Той назова представянето на обектите в града си " Видими резултати - работа за Петрич ". Нищо от свършеното не би могло да стане без вас, жителите на Петрич, вие сте коректив и мотиватор, сподели Бръчков. И добави: " Всяка вашия концепция ни стимулира да работим. Бъдете будни! "

Една от най-големите гордости на Петрич са факелните шествия за годишнините от гибелта на най-великия българин - Апостола на свободата Васил Левски. Инициативата на кмета е от 3 години. Тази година пет общини участваха във факелното шествие: Сандански, Струмяни, Кресна, Симитли и Разлог. Това е скъп урок по родолюбие, в който с интерес вземат участие младите. Така историята се помни и споменът за видните български синове се пази от поколенията, сподели Бръчков.

Две песни за Петрич, изпети от надарените деца на града, изправиха на крайници гостите на церемонията. Те бурно приветстваха Тони Шумарова от Вокално студио " Сгушена Звездица " за осъществяването й " Моят град " и групировка " Хераклея " с началник Таня Точева, която показа ария за античния град и днешния Петрич.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР