ХЕРА, органът на Европейската комисия за готовност и реакция при

...
ХЕРА, органът на Европейската комисия за готовност и реакция при
Коментари Харесай

ЕК подписа договор за още една ваксина срещу COVID-19

ХЕРА, органът на Европейската комисия за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки подписа рамков контракт за взаимно възлагане на публични поръчки с сдружението за доставка на тяхната протеинова ваксина против COVID-19. В рамките на тези поръчки страните могат да закупят до 250 милиона дози.

Тъй като броят на случаите в Европа още веднъж нараства, този контракт ще направи имунизацията на " Хипра " бързо налична за участващите страни незабавно щом тази ваксина получи позитивна оценка от Европейската организация по медикаментите, допълват от Европейска комисия.

" С повишаването на броя на случаите на заразяване с COVID-19 в Европа би трябвало да подсигуряваме оптималната готовност за наближаващите есенни и зимни месеци. Ваксината на " Хипра " прибавя още един вид за допълнение на необятния набор от ваксини за нашите страни членки и жители. Увеличаването на имунизацията и на слагането на бустерни дози ще е от значително значение през идващите месеци. Работим неуморно, с цел да подсигуряваме съществуването на ваксини за всички. Това е нашият Европейски здравен съюз — квалифициран за бъдещите провокации и в подготвеност за деяние ". съобщи комисарят по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду.

Досега Европейската комисия има подписани контракти с " Астра Зенека ", " Санофи ", " Янсен ", " Пфайзер ", " Модерна ", " Новавакс " и " Валнева ". В страните от Европейския съюз са обезпечени към 4,2 милиарда дози.

Бивалентната рекомбинантна протеинова ваксина на " Хипра ", която понастоящем е в развой на настоящо разглеждане от Европейската организация по медикаментите, се създава като бустерна доза при към този момент ваксинирани лица на възраст 16 и повече години. Ваксината " Хипра " се съхранява при температура на изстудяване сред 2 и 8 градуса, което улеснява съхранението и разпространяването ѝ в Европа и по света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР