Хеопсовата пирамида е построена преди около 4500 години и се

...
Хеопсовата пирамида е построена преди около 4500 години и се
Коментари Харесай

Най-Накрая! Светът Замлъкна, Японците Разбиха Великата Мистерия На Хеопсовата Пирамида! За Всеобщо Изумление В Тайната Кухина Има

Хеопсовата пирамида е издигната преди към 4500 години и се явява най-голямата от египетските пирамиди. Височината й е 139 м. За разлика от множеството пирамиди в Хеопсовата пирамида има няколко пространства. Камерата на фараона, Камерата на царицата и Голямата изложба са открити още през IX век и са изследвани в детайли през XIX в.

Проведеното сканиране е част от плана „ ScanPyramids ”. Целта на учените била да открият нови пространства в пирамидите. В плана се употребяват инфрачервена томография, мюонна радиография и 3D реорганизация.

Японските физици от Университета в Нагоя сложили мюонни детектори в Камерата на царицата. Камъкът всмуква тези частици и в случай че наоколо до датчика има празнина, то той улавя по-голямо количество мюони. Към инспекцията на получените данни се включили още две групи откриватели, написа разкрития.ком.

И трите екипа са единомислещи, че резултатите сочат съществуването на огромно помещение над Голямата изложба.

Дължината на откритата празнина е 30 метра. Тя може да е ситуирана както паралелно на земята, по този начин и под ъгъл, означават откривателите. Възможно е тя да е разграничена на няколко по-малки пространства. Предназначението на помещението към момента е незнайно, само че размерът му сочи, че то очевидно е играло забележителна роля в гробницата.

Специалистите се надяват, че находката ще им разреши да схванат повече за метода на строителство на пирамидата.

Възможно е, счита Додсън, древноегипетските строители, благодарение на помещението, да са желали да понижат натоварването на камъните върху тавана на Голямата изложба. Но геологът Колин Ридър счита, че новата стая се намира прекомерно надалеч от Голямата изложба, с цел да има сходно предопределение.

Египтологът Боб Бриър има трета доктрина. Той счита, че Голямата изложба е била част от система противотежести, с чиято помощ строителите на пирамидата са местили гранитните блокове при градежа. Според него новото помещение има аналогично предопределение.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР