Хенрик Лундквист спаси 27 удара при успеха на Ню Йорк

...
Хенрик Лундквист спаси 27 удара при успеха на Ню Йорк
Коментари Харесай

Лундквист се изкачи на 6-о място по победи в НХЛ след успех на Рейнджърс срещу Бостън

Хенрик Лундквист избави 27 удара при триумфа на Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 против Бостън и по този метод се изкачи еднолично на шесто място по победи в историята на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Легендарният шведски пазач, който стартира мача вместо Александър Георгиев, има 446 победи, а водачът в класацията Мартин Бродюр е с 691.

Майка Зибанеяд вкара два гола и Филип Хитил добави още един в мрежата на Бостън, а Ню Йорк завоюва за четвърти път в последните си пет мача и за осми в последните девет срещи с Брюинс. Бостън пък остана трети в Атлантическата дивизия с закъснение от 17 точки от водача Тампа Бей, който победи с 6:3 Сан Хосе. Дантън Хайнен и Брад Марчанд се разписаха за Бостън, който загуби едвам за повторно в постоянното време за последните си 10 мача. Брюинс трябваше да вършат и вратарска промяна, откакто Туука Раск напусна леда в края на първата третина със разтърсване.
Стивън Стамкос вкара два гола, а водачът по точки в лигата Никита Кучеров направи две асистенции за успеха на Тампа Бей против Сан Хосе. Виктор Хедман приключи срещата с гол и асистенция, а останалите шайби бяха дело на Алекс Килърн, Матю Джоузеф и Яни Гурде. Андрей Василевски пък избави 36 удара за 20-та си победа за сезона.
Лидерът на запад Калгари победи с 5:2 Едмънтън, откакто Марк Джордано, Джони Годро, Шон Монахан и Микаел Беклунд записаха по гол и асистенция. Оливър Килингтън също се разписа за Флеймс, които са с баланс 7-0-1 в последните си осем мача и имат пет точки повече от втория в класирането Уинипег. Джетс отстъпиха с 2:4 против Далас.
Джонатан Марчесо записа втори хеттрик в кариерата си при успеха на Лас Вегас със 7:3 против двукратния първенец от последните три сезона Питсбърг. Шей Тиодор, Макс Пачорети, Оскар Линдберг и Уилям Карлсон също вкараха за Голдън Найтс, до момента в който за Пенс се разписаха Фил Кесел, Доминик Саймън и Сидни Кросби.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР