Хенрик Кристоферсен постигна първа победа за сезона, като спечели слалома

...
Хенрик Кристоферсен постигна първа победа за сезона, като спечели слалома
Коментари Харесай

Хенрик Кристоферсен постигна първа победа за сезона

Хенрик Кристоферсен реализира първа победа за сезона, като завоюва слалома за мъже в Кицбюел, годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Норвежецът, който досега имаше 10 подиума, само че успеха все му се изплъзваше, записа най-накрая триумф и то пред австрийска аудитория, спирайки серията на локалния любим Марсел Хиршер от пет следващи победи на слалом.

Кристоферсен поведе след първия манш и съумя да задържи задатъка си, триумфирайки с общо време 1:48,49 минута. Хиршер, който доминираше тотално досега в дисциплината с пет следващи победи, остана втори с закъснение от 0,97 секунди, с което разочарова родения в Австрия холивудски артист Арнолд Шварценегер, който бе измежду 30-те хиляди фенове край трасето в Кицбюел.

Второто място попречи на Хиршер да запише 54-а победа в кариерата за Световната купа и да се изравни със сънародника си Херман Майер във безконечната ранглиста.

Трети в Кицбюел остана швейцарецът Даниел Юле с закъснение от 1,35 минута след спечелилия.

В генералното класиране за Световната купа за сезона Марсел Хиршер е отпред с 1054 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 800 точки и Аксел Лунд Свиндал е трети с 666 точки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР