Хенрик Кристоферсен постигна първа победа за сезона, като спечели слалома

...
Хенрик Кристоферсен постигна първа победа за сезона, като спечели слалома
Коментари Харесай

Кристоферсен разочарова Хиршер и Арнолд Шварценегер

Хенрик Кристоферсен реализира първа победа за сезона, като завоюва слалома за мъже в Кицбюел, годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Норвежецът, който досега имаше 10 подиума, само че успеха все му се изплъзваше, записа най-накрая триумф и то пред австрийска аудитория, спирайки серията на локалния любим Марсел Хиршер от пет следващи победи на слалом. Кристоферсен поведе след първия манш и съумя да задържи задатъка си, триумфирайки с общо време 1:48,49 минута.

Хиршер, който доминираше тотално досега в дисциплината с пет следващи победи, остана втори с закъснение от 0,97 секунди, с което разочарова родения в Австрия холивудски артист Арнолд Шварценегер, който бе измежду 30-те хиляди фенове край трасето в Кицбюел.

Второто място попречи на Хиршер да запише 54-а победа в кариерата за Световната купа и да се изравни със сънародника си Херман Майер във безконечната ранглиста.

Трети в Кицбюел остана швейцарецът Даниел Юле с закъснение от 1,35 минута след спечелилия.

В генералното класиране за Световната купа за сезона Марсел Хиршер е отпред с 1054 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 800 точки и Аксел Лунд Свиндал е трети с 666 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР