Хенрик Дубуграс, който е на 23 години и Педро Франсечи

...
Хенрик Дубуграс, който е на 23 години и Педро Франсечи
Коментари Харесай

Как незавършили колежа младежи спечелиха $860 милиона на 23 години

Хенрик Дубуграс, който е на 23 години и Педро Франсечи на 22 не са съумели да завършат и една година от колежа. Техният опит в Силициевата котловина обаче се равнява на този на ветераните. Той им носи много забележително положение на тази ранна възраст и то, съвсем без да са учили в лицей.

Те са създатели и ръководещи сътрудници на финтек стартъпа Brex, оценен на 2,6 милиарда $, който има много ексцентрична история, споделя Bloomberg.

Когато е бил на 14 години, Дубуграс започва своята първа компания за произвеждане на онлайн видеоигри, само че престава с тази активност, откакто получава бележки, че е нарушил непознат патент.

Малко по-късно той стартира да работи взаимно с Франсечи за основаването на система за заплащания Pagar.me. Компанията се разраства и дава работа на 150 чиновници преди двамата бизнесмени да я продадат през 2016 година.

Тогава младежите стартират да учат в Университета Станфорд, само че не съумяват да изкарат и една година там. Те приключват образованието си, с цел да основат Brex.

Стартиращата компания пуска своя първи артикул през предходната година, става желан във финтек бранша и подрежда създателите си след най-богатите бизнесмени. Днес техните дялове в компанията се правят оценка на 430 милиона $ за всеки.

Успехът на двойката е много необикновен даже за Силициевата котловина, където е към този момент факсимиле отпаднали от Университета в Станфорд да започват свои компании. Но Brex, учредена единствено преди две години, се трансформира в една от американските компании, най бързо достигнали стойност от няколко милиарда.

През 2017 година тя е оценена на 25 милиона по данни на платформата за пазарни разбори PitchBook. Последният кръг на финансиране усили цената ѝ на 2 милиарда $. Ключовият артикул на компанията е кредитна карта за стартъпи, която работи с информация в действително време, а не на обичайни кредитни резултати. Едно от най-големите ѝ преимущества е, че тя може да са развие и в други бизнес области.

Наскоро компанията вкара и кредитни карти за електронна търговия и такива, занимаващи се с просвета за живота. Освен услугите за стартъпи, Brex желае да работи и за по-големи компании, предлагайки карти с награди, както и ръководство на разноските.

Brex са отказали да разясняват проекта си, само че преди Дубуграс е казвал, че бизнесът с електронна търговия съставлява 1/3 от приходите на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР