Хенаро Гарсия Луна, бивш министър на обществената сигурност на от

...
Хенаро Гарсия Луна, бивш министър на обществената сигурност на от
Коментари Харесай

Ексминистър на Мексико задържан за подкупи

Хенаро Гарсия Луна, някогашен министър на публичната сигурност на от 2006 до 2012 година, е бил задържан в Далас, Тексас, Съединени американски щати, през декември 2019 година, съобщи " Спутник ".

Твърди се, че е получавал подкупи от картела Синалоа, с цел да държи мексиканските федерални полицейски сили надалеч от техните интервенции.

Гарсия Луна, който н е се призна за отговорен в скрит план за трафик на кокаин и в погрешни изказвания, управлява преди този момент Федералната организация за следствие на Мексико от 2001 до 2005 година
 Десетки арестувани служители на реда и военни в Мексико
Десетки арестувани служители на реда и военни в Мексико

6 години след изгубването на 43-та студенти

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати твъди, че Синалоа е работил безнаказано, защото Гарсия Луна е получил подкупи за милиони долари.

, че е платил рушвет от 6 милиона щатски $ на самия Енрике Нието, който беше президент на Мексико сред 2012 и 2018 година.

През юли 2019 година Ел Чапо беше вкаран в пандиза за 30 години и бе наказан да отнеме 12 милиарда щатски $ в брой и активи от съд в Ню Йорк.

Припомняме, че мексиканските управляващи издадоха по-рано през месеца десетки заповеди за арест на полиция и бойци в събота, които съгласно тях може да са взели участие в изгубването през 2014 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР