Хематологичното отделение в Бургаската болница може да затвори врати заради

...
Хематологичното отделение в Бургаската болница може да затвори врати заради
Коментари Харесай

Бургаската болница отчаяно търси хематолог

Хематологичното поделение в Бургаската болница може да затвори порти поради липса на клиничен хематолог. Близо два месеца отделението няма шеф, няма и искащи за поста. И до момента в който някои от пациентите са разпределени по други отделения, единственият излаз за страдащите от болести на кръвта е пътешестване до други градове, заяви Българска национална телевизия.

Мануела Михалева е с диагноза “таласемия майор ". От 13 години се лекува в отделението по хематология. Вече трети месец се постанова да пътува до Варна.

Тя изяснява, че няма по какъв начин да пропусне кръвопреливане, защото би било съдбовно. Тя споделя, че пациентите от отделението са били изписани и нито личният състав е там, нито отделението действа.

Директорът на болничното заведение доктор Бойко Миразчийски изясни, че отделението не е закрито, само че сега сестрите и другия личен състав е командирован в други отделения на болничното заведение.

В отделението би трябвало да работи клиничен хематолог или експерт на цивилен контракт. Проблемът обаче е огромен, тъй като в Бургас има единствено трима експерти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР