Хем знаехме, хем не вярвахме; но моментът дойде. Появи се

...
Хем знаехме, хем не вярвахме; но моментът дойде. Появи се
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Появи се човекът, който се заяви като наш бъдещ диктатор

Хем знаехме, хем не вярвахме; само че моментът пристигна. Появи се индивидът, който се съобщи като наш предстоящ деспот. Дори нахвърля, пред камера, първичен лист на хора, с които счита да се саморазправя.

От най-малко пет години предизвестявам: Борисовият режим, с цел да продължи да съществува в настоящия си тип, би трябвало да се прероди в тирания. Защото няма по какъв начин олигархичен режим, напълно предан на заграбване на публични запаси, да не се натъкне на опозиция. А тя е преодолима единствено с диктаторски способи.

Самата логичност на режима го насочва към тирания, без значение от това, какво се желае на играчите в него. Точно тук Бойко Борисов направи детинска, в действителност бебешка неточност. Създаде инфраструктурата на тирания, само че не за себе си. А за някой прокурор. За това също предизвестявам от най-малко три години.

И диктаторът-прокурор се появи. Нямаше по какъв начин да не се появи, тъй като властта не познава вакуум. Има ли място, квалифицирано за деспот – той ще пристигна, с цел да го заеме.

Веднага след номинацията си за основен прокурор – и цели три месеца преди да бъде определен – Иван Гешев побърза да съобщи своята политическа стратегия, т.е. програмата във връзка с властта, пред (по неговите думи) „ държавната телевизия ”.

Всъщност, всички диктатори от най-малко стотина години насам почтено и през цялото време афишират своите планове. После идват всякакви умници, които споделят неща като: „ Ама тоя няма да направи това, единствено си приказва ”. Хитлер е добър образец. Пише индивидът, още при започване на 1920-те години, че ще унищожи Франция, ще завзема земи на изток и ще истреби евреите. И по-късно го направи. Трябваше да бъде чут през цялото време, с цел да избегнем едни 60 милиона жертви.

Да чуем Иван Гешев.

Да стартираме с формата. Пространното му изявление пред Българска национална телевизия беше поръчка за политическо деяние. Което значи: за структуриране, действие и ориентиране на властта. Нямаше нищо общо с описаните в Конституцията функционалности на прокуратурата като страж на закона. Ще рече: съобщи се като управник, а не като поръчител на правото. По жанр на изявление, освен това, повтори речника на кафявите медии, които пък възпроизвеждат речника на властнически властници като Владимир Путин, Виктор Орбан, Александър Лукашенко и така нататък Този речник има за цел да сплашва и унищожава хора; това му е функционалността.

Дори единствено гледайки формата на изявлението, към този момент знаем, че Гешев има намерение да упражнява диктаторска власт, която да сплашва и унищожава хора. Съдържанието на казаното от него удостоверява това.

Според Гешев, разделянето на управляващите не е достижение на демокрацията, а „ виждане на десните екстремисти ”, с което той не е склонен. От историята знаем, обаче, че всеки, който не приема разделянето на управляващите, желае да събере цялата власт в своите ръце. Властта е разграничена, тъй като, в случай че бъде събрана, ще стартира да мачка жителите. Затова и съгласно българската Конституция властта е разграничена.

Отричайки това разделяне, Гешев ясно дава да се разбере, че няма желанието да съблюдава Конституцията – тъкмо както когато твърди, че „ моята работа е да задържам ”. Това, несъмнено, не е неговата работа, най-малко не съгласно Конституцията, съгласно която неговата работа е да следи за спазването на закона.

Нататък. Всеки, който декларира, че няма да съблюдава Конституцията ни оповестява, че публичните връзки няма да бъдат контролирани от закони. А – от гола мощ. Голата мощ, на собствен ред, се демонстрира посредством преследването на съответни хора, схващани като политически съперници на съответния управник. Ще рече: като хора, които не желаят да позволен построяването на стремежи от него модел на властта като гола мощ.

Гешев беше по този начин добър да заяви на публиката, кого счита за собствен зложелател и, затова, кого ще преследва. От разбора дотук позволяваме, че това гонене няма да стъпва върху Конституцията, а върху силата.
Да се готвят: Иво Прокопиев; Христо Иванов; Атанас Атанасов; партия Да, България; коалиция Демократична България; уеб сайтът Биволь; компанията, за която работи набеденият за хакер Криссс; всички адвокати; „ протестърските ” (по неговите думи) медии; приятелите (и, по силата на модела „ гола мощ ”, семействата) на всички горепосочени. Като че и наша невзискателност бе включена в този лист, като „ учил в Лондон ” преди 1989 година. Гешев не прави разлика сред Оксфорд и Лондон, само че той не прави разлика и сред Конституция и тирания. Разбирам посланието, считам се за предизвестен.

Пак от историята знаем, че когато тръгне вълната на извън-законовия гнет, с обособени хора единствено се стартира. Сетне терорът се стоварва върху цели категории от популацията. Гешев даде поръчка и в тази посока, казвайки, че не живее в кварталите Изток или Изгрев. В тези квартали, както неотдавна разбрахме, живее тежката номенклатура на ГЕРБ. Ще рече: откакто се разправи с хората в горепосочения поименен лист, Гешев има намерение да удари висшите кръгове на ГЕРБ.

Колко лишен освен от разсъдък, а от обикновен инстинкт за самозапазване би трябвало да си, с цел да подкрепяш тъкмо оня, който тъкмо теб ще унищожи – както сега прави ГЕРБ във връзка с Гешев? Сами си плетат въжето и общително му го подават. А измежду първите, увиснали на него, ще бъде Бойко Борисов. Няма по какъв начин да не бъде, тъй като, до момента в който той съществува, властта на Гешев няма да е тотална. И да се отдръпна, и в Банкя да се похлупи – отново ще увисне.

Но диалогът за интелигентността на герберския хайлайф май към този момент е воден. Смътно си припомням, че ставаше дума за корнишони...

Заключение: сподели си го индивидът. Предупреди. Ще събере цялата власт в ръцете си. И ще наложи гнет върху всички, които не му харесват. Гледайте Иванчева, мислете за себе си.

Предупредени сте. Вземете индивида насериозно тъй като, в случай че се оставите да бъдете уверени, че той „ няма да го направи ”, когато дойдат за вас, ще е късно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР