Хелзинки. Настояваме за запазване на ролята и мястото на традиционните

...
Хелзинки. Настояваме за запазване на ролята и мястото на традиционните
Коментари Харесай

Ивелина Василева, КЕВКЕФ: Настояваме за запазване на ролята и мястото на традиционните политики на ЕС

Хелзинки. Настояваме за опазване на ролята и мястото на обичайните политики на Европейския съюз (ЕС) - Кохезионната и Общата селскостопанска политика, които са главен инструмент за вложения. Това съобщи заместник-председателят на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове (КЕВКЕФ) Ивелина Василева в изявлението си по време на срещата на ръководителите на на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейски Съюз (КОСАК) в Хелзинки, Финландия, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Тя означи, че е значимо да не се позволява опълчване сред обичайните политики и новите цели. „ Като външна граница на Европейски Съюз България схваща добре нуждата от обезпечаване на задоволително средства за новите цели, изключително в региона на миграцията, сигурността и защитата. Също толкоз значимо е бюджетът на Европейски Съюз да влага в напредък, претовареност, конкурентоспособност и конвергенция “, уточни българският депутат.
Ивелина Василева сподели, че един от главните ни цели е по-нататъшно фокусиране на Кохезионната политика към най-слабо развитите райони в Европейски Съюз, които към момента страдат от беднотия, обезлюдяване и застаряване, защото това е изискване за стопански напредък, конкурентоспособност и сигурност в целия Европейски Съюз. По думите й реализиране на дефинитивно съглашение по Многогодишната финансова рамка до края на годината ще разреши да започват в точния момент стратегиите в новия финансов интервал и ще даде опция на хората и районите в оптималната степен да се възползват от средствата.
Ивелина Василева изрази поддръжката на страната ни за целите на Финландското председателство на Съвета на Европейски Съюз и включването измежду тях на политиката по разширение и разглеждането й като инвестиция в мира, стабилността и развиването на целия Европейски Съюз. " България цени високо желанието на Финландското председателство да работи за надеждна вероятност за района на Западните Балкани, който е от стратегическо значение за Европейски Съюз ", сподели тя.
Заместник-председателят на КЕВКЕФ означи, че прекосяването към климатично неутрално общество е обвързвано със обилни финансови запаси. „ Затова е значимо европейските политики оптимално да регистрират правилото за взаимност при реализиране на общите цели на Европейски Съюз и да има заслужено систематизиране на разноските и изгодите от този преход “, акцентира Василева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР