helpkarma.com С трогателен концерт, в който се включиха едни от най-талантливите

...
helpkarma.com
С трогателен концерт, в който се включиха едни от най-талантливите
Коментари Харесай

Събраха голяма част от средствата, нужни за връщането на Ванко към живота

 helpkarma.com С покъртителен концерт, в който се включиха едни от най-талантливите реализатори на Варна, бяха набрани средства за връщането на 14-годишният Ванко от Варна към живота, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Както е известно детето към момента е под наблюдението на лекарите в положение на будна кома в клиниката по неврохирургия към МАБЛ " Св. Анна ". След оферта от немска клиника за лекуването на Иван Добромиров на стойност 78 000 евро, стартираха редица от благотворителни начинания за набирането на непосилните за фамилията му средства. Припомняме, че Ванко загуби майка си и баба си в злокобната злополука край Долище това лято и оцеля по знамение, само че от злополучният случай макар напъните на варненските експерти, към момента е в положение на кома. 

По време на превъзходния концерт в Grand Mall нощес, проведен с безрезервност и възторг от Наталия Димитрова и съидейници, стана ясно, че досега акцията " Заедно за Ванко " е събрала 33 000 евро, остава да се съберат още 45 000 евро, с цел да може детето да бъде трансферирано в немската клиника, където дават очаквания, че ще бъде върнато към живота. 

Спектакълът нощес съумя да притегли внимание и поддръжка от стотици варненци. Специален посетител бе и кметът на регион " Младост " Христо Христов, който увери, че ще бъде сложена и кутия за дарения в Община Варна, с цел да може и чиновниците на администрацията да оказват помощ за набирането на нужните средства. 

Специални благодарности уредниците изрекоха и на кмета на регион " Владисалвово " Николай Костадинов, който също спомага за триумфа на идеята, на Марин Маринов, дал сцената от състезанието " Фолклорен изгрев " за благотворителния концерт, на компания " Призма ", на домакините от мола, на всички варненски медии, които разгласяват от време на време апелите за набирането на средствата и на всички донори с огромни и положителни сърца.  

Десетки дребни артисти, танцьори и акробати, магът Арсен и Атанас Кателиев – победител в " Гласът на България “, дадоха своята поддръжка за идеята със театър в комерсиалния център на Варна.

В концерта първи се включиха съотборниците на Ванко от Спортен клуб по кикбокс и муайтай " Боил “, където той тренираше. Именно възпитаниците на клуба първи предизвикаха благотворителните начинания в поддръжка на своя съотборник.

Спектакълът в Grand Mall, хазаин на концерта, откри " Гайдарски оркестър “ от НУИ " Добри Христов “, изявиха се също артисти и инструменталисти от учебното заведение по изкуства. Деца от Арт работилничка " Златни ръчички “, център " Мама знае – занималня за деца в твоя град “, Център за изкуства " ПИ Арт “, най-малките от танцов състав " Маргаритка “ играха и пяха в поддръжка на Ванко. В пъстрата стратегия се включиха клуб " Огледало “ с типичен танци, темпераментните танцьори от клуб " Фолклорна магия “, Ориент клуб " Халея “, ученици на музикалните педагози Атанаска Липчева, Кремена Матева и Павлинка Тодорова. 

Възпитаниците на " Роберта балет “ и групировка " Балкански ритми “ също възпламениха публиката да поддържа идеята за помощ на потърпевшото дете.

С сила и ефектни осъществявания се включиха Варненската айкидо академия и Акробатичен клуб " Акро старс “. Специален участник в благотворителна акция бе Работилничка " Щастие “.

В концерта " Заедно за Ванко “ магът Арсен сподели най-хубавите си вълшебства, глас  извиси и националната певица Мария Иванова. Обичаният от публиката победител в тв формата " Гласът на България “ и горделивост за Варна Атанас Кателиев бе измежду звездите в програмата. Ярък край на спектакъла сложиха майсторите на огненото шоу от " Палячи “, които изписаха с огнени букви " Заедно за Ванко ".

На финала братчето-близнак на Ванко и негови съученици от Спортното учебно заведение насочиха апел към всички да оказват помощ за благотворителната самодейност. 

Част от атрактивните осъществявания можете да видите във видеото!

Набирането на средствата за идеята да върнем Ванко към живота продължава. Всеки може да помогне час по-скоро чудото да се случи, като подари средства на дарителската банкова сметка: 

Чрез Easypay или банка

IBAN: BG81STSA93000026491369

BIC: STSABGSF

Банка: ДСК

ВАЛУТА: BGN

Титуляр по сметка: ИВАН ДОБРОМИРОВ ТОДОРОВ

Може да помогнете посредством HELPKARMA

https://bg.helpkarma.com/campaign/zaedno-za-vanko-850?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=share_campaign&fbclid=IwAR1hVtO5xPFKi579kCYpZCLs2W9Y5GaaqbJt23AX2MMiGE6My8pSvpJPs0E
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР