„…Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки

...
„…Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки
Коментари Харесай

Батман от Банкя

„ …Борисов нахално си правеше реклама като основен секретар, ловко комбинирайки авторитетни контакти със притежателите на медии и по холивудски съвършените си медийни инстинкти, с цел да обезпечи удобно отразяване, върху което се базира имиджът му….Ние би трябвало да продължаваме да бутаме Борисов в вярната посока, само че в никакъв случай не би трябвало да забравяме с кого си имаме работа”
(Из рапорта на американския дипломат Джон Байърли, 2006 година, съгласно изтекли грами на " Уикилийкс " и публикувани от " Биволъ " )
Напоследък Бойко Борисов заприказва за опит за определяне на „ пълзящата диктатура” у нас.
При сходни мощни думи, при сходни страшни думи, изречени от най-силния човек в страната, всеки либерален човек би се тормозил. И мен – сън не ме хваща оттогава. Ако за малко се унеса, сънувам едно и също:
Бат Бойко влиза по тъмна доба в особено секретно укритие. Облича кожената тужурка от 2006 година/видимо му е отесняла, само че кой ти гледа/, поставя на лицето си хладния взор на Батман, повдига ритуално ръце и полита да се бори с корупцията.
Първо каца при шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, хваща го за врата и го мята в сауната на неговата несъществуваща тераса. Сауната, както знаем от медиите, е за шест индивида. Включва оборудването и излиза. Оставя извън да пазят Антон Тодоров и Тома Биков, хем да пазят, хем да репетират следващите си публицистични бисери.
Преди още веднъж да полети, на Бат Бойко му се коства, че нещо пропуща, само че не може да се сети, напрежението е огромно – битка против „ пълзящата диктатура” е това. Следващият рисков съперник е Ц.Ц – индивидът, който командва стоманените структури на ГЕРБ, от кое място, като едното нищо, можем да чакаме всякаква тирания, освен пълзяща, също и криволичеща, подскачаща, пълзяща и най-много маршируваща. Този най-малко е наоколо, комшия е (ако сте не запомнили – в оня апартамент с асансьора). Скоро и Ц.Ц. е в сауната, а температурата вътре към този момент е към 60 %.
Преди още веднъж да потегли на път, отново му се коства, че нещо пропуща, само че Батман от Банкя към този момент лети към медийния олигарх Д.П. Медиите, няма никакво подозрение (и в шифрограмата на Байърли го пише) са естествена среда за развъждане на най-различни диктатури. Когато бранителят на демокрацията мята Д.П. в сауната, температурата наближава 70 %. Последният е удовлетворен, ще смъкна някое друго килце.
Батман от Банкя още веднъж полита. Този път към основния прокурор, който той си е избрал (помните „ онзи” запис). Важно изискване за основаване на същинска, устойчива тирания е съпричастието на правосъдната власт и изключително на прокуратурата. Със С. Ц. в сауната са четирима, а температурата към този момент е 80 %.
Без да губи време, Батман от Банкя полита към сараите, където е мозъкът на всички диктатури, най-много на икономическите. Ето, че и А. Д. е на топло, при останалите. Температурата в сауната наближава 90 %.
В този миг Бат Бойко се сеща какво е пропуснал. Полита към личния си кабинет в Министерски съвет. Застава против огледалото и там вижда кого – Бойко Борисов. За Бат Бойко няма никакво подозрение, че в случай че някой може да спретне същинска „ пълзяща диктатура”, това е индивидът против него. Хваща го за врата. Онзи се съпротивлява. Батман от Банкя обаче е несломим и по-късно сауната е цялостна. Температурата наближава 100 %. Всички са изпотени.
Изпотен се разсънвам и аз.
Но не преставам да слушам гласовете на Антон Тодоров и Тома Биков – апели за битка против „ пълзящата диктатура” и по едно и също време дитирамби в чест на успеха над нея.
Автор: Калин Илиев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР