Хеликоптери се притекоха на помощ за спасяването на четирима хавайци,

...
Хеликоптери се притекоха на помощ за спасяването на четирима хавайци,
Коментари Харесай

Хеликоптери спасиха хавайци от изригващия вулкан

Хеликоптери се притекоха на помощ за спасяването на четирима хавайци, откакто изтичащата от вулкана на остров Килауеа лава, сложи в капан редица къщи, оповестиха локалните управляващи.

Кметът на Хавай Хари Ким написа в Туитър, че "бързо движещата се лава предходна покрай Малама Ки Плей ", край горския резерват Пуна. Лавата "изолира към 40 жилища в региона ", написа той, добавяйки, че четирима души са били "безопасно евакуирани " от хеликоптери на окръг Хавай и националната армия.

"Ако към момента се намирате в региона, стойте на безвредно място и очаквайте публични указания, " предизвести Ким.

Американската геологическа работа, която следи вулканите и земетресенията в целия свят, съобщи посредством Туитър, че "бързо течаща лава от вулкана се придвижва с 300-400 ярда на час ". Специалистите регистрират, че "лошото качество на въздуха от нарасналите газови излъчвания и димът от изгарящата растителност способстват за неприятното качество на въздуха в долната част на Пуна ".

Килауеа е най-активният вулкан в света и един от петте на Големия остров на Хавай.

Той стартира да изригва на 3 май, което накара към 2 000 души да изоставен домовете си в планината.

Учени предвиждат, че вулканичната интензивност може би е предходник на огромно изригване, сходно на това, което раздруса острова в средата на 20-те години на предишния век.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР