Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух направи първи тренировъчен

...
Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух направи първи тренировъчен
Коментари Харесай

Първи тренировъчен полет на въздушната линейка

Хеликоптерът за незабавна здравна помощ по въздух направи първи подготвителен полет.

На първата подготвителна HEMS задача на авиационния оператор „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД участва транспортният министър в оставка Георги Гвоздейков.



Хеликоптерът излетя от авиобазата на Главна дирекция „ Гранична полиция “ (ГДГП) и се възнамерява да кацне на болничното вертолетно летище на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Св. Екатерина “, след което да се върне назад в базата.



Снимки: Алекс Донев

На събитието в лечебното заведение ще участват заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов, изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Света Екатерина “ проф. Димитър Петков и лекари от лечебното заведение, оповестиха от болничното заведение.



Демонстрационният полет с хеликоптера за незабавна здравна помощ в началото бе плануван за 15 март. Полетът беше отсрочен за през днешния ден поради националния печал в памет на патриарх Неофит.



Първият хеликоптер от системата за незабавна здравна помощ по въздуха (HEMS - Helicopter Emergency Medical Service) дойде в България на 1 февруари.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР