Хеликоптерът Сикорски Ес-76Б, в чиято катастрофа в Калифорния загинаха девет

...
Хеликоптерът Сикорски Ес-76Б, в чиято катастрофа в Калифорния загинаха девет
Коментари Харесай

Хеликоптерът на Кобе Брайънт не е имал система за предупреждение за сблъсък

Хеликоптерът Сикорски Ес-76Б, в чиято злополука в Калифорния починаха девет души, включително именитият някогашен баскетболист от НБА Кобе Брайънт и 13-годишната му щерка, не е бил оборудван със система за предизвестие за конфликт с наземно затруднение макар направена преди 14 години рекомендация. Това съобщи представителката на Националното ръководство за сигурност на полетите (НУБТ) Дженифър Хоуменди, представена от осведомителните организации.

През март 2004 година хеликоптер от сходен модел - Сикорски Ес-76А - е аварирал в Мексиканския залив. Тогава са починали 10 души.

През март 2006 година НУБТ е предложило на Федералното авиационно ръководство да инсталира системи за предизвестие за конфликт на всички хеликоптери за шестима и повече пасажери.

Тази рекомендация не е била спазена и с тази система са били оборудвани единствено хеликоптерите на бърза здравна помощ.

Според Хоуменди тази система е можела да помогне на водача да осъзнае, че хеликоптерът се намира рисково покрай рид, въпреки и да не е несъмнено, че е можела да предотврати злополуката в Калифорния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР