Хеликоптерът Сикорски Ес-76Б, в чиято катастрофа в Калифорния загинаха девет

...
Хеликоптерът Сикорски Ес-76Б, в чиято катастрофа в Калифорния загинаха девет
Коментари Харесай

Откриха голям пропуск в хеликоптера на Кобе Брайънт

 Хеликоптерът Сикорски Ес-76Б, в чиято злополука в Калифорния починаха девет души, включително именитият някогашен баскетболист от НБА Коби Брайънт и 13-годишната му щерка, не е бил оборудван със система за предизвестие за конфликт с наземно затруднение макар направена преди 14 години рекомендация. Това съобщи представителката на Националното ръководство за сигурност на полетите (НУБТ) Дженифър Хоуменди, представена от ТАСС и Ройтерс.

През март 2004 година хеликоптер от сходен модел - " Сикорски Ес-76А " - е аварирал в Мексиканския залив. Тогава са починали 10 души. През март 2006 година НУБТ е предложило на Федералното авиационно ръководство да инсталира системи за предизвестие за конфликт на всички хеликоптери за шестима и повече пасажери. Тази рекомендация не е била спазена и с тази система са били оборудвани единствено хеликоптерите на бърза здравна помощ.

Според Хоуменди тази система е можела да помогне на водача да осъзнае, че хеликоптерът се намира рисково покрай рид, въпреки и да не е несъмнено, че е можела да предотврати злополуката в Калифорния. Хеликоптерът също така не е имал и " черна кутия " за записване на данните на полета.

Според радарни данни водачът на хеликоптера се е опитал да се издигне над облачната завивка и е бил на височина към 700 метра, когато хеликоптерът внезапно е изгубил височина и е пикирал към земята, където се е разрушил минута по-късно. В региона с изключение на облаци е имало и мъгла и видимостта е била лимитирана.

Доклад за събитията и аргументите на злополуката ще бъде оповестен след година до година и половина, даде обещание Хоуменди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР