Хеликоптерът, с който трагично загина баскетболната легенда Коби Брайънт, не

...
Хеликоптерът, с който трагично загина баскетболната легенда Коби Брайънт, не
Коментари Харесай

Хеликоптерът на Коби Брайънт не е имал черна кутия

Хеликоптерът, с който трагично почина баскетболната легенда Коби Брайънт, не е бил оборудван с черна кутия. Това стана ясно при продължаващото следствие на злополуката, написа struma.bg.

Вместо това машината е била оборудвана с iPad, който е помагал за навигиране на направления, изясняване на ситуацията и видимостта, както и за контакт с наземни служби.

Нито един от деветте пасажери в машината не оцеля в смъртоносния конфликт на хълма над градчето Калабасас, на 40-ина километра от Лос Анджелис.

Националният съвет за сигурност на превоза в Съединени американски щати (NTSB) изнесе нова информация за случилото се, а ФБР асистира със събиране на доказателства.

Съветът прикани локалните да оказват помощ със фотоси, направени в региона в неделя заран, с цел да има повече изясненост към това тъкмо какъв брой сериозна е била мъглата. Именно тя се счита за съществена причина за злополуката.

Членът на NTSB Дженифър Хомънди разказа злополуката като “опустошителна ” и излиза наяве, че при тези условия е нямало никакъв късмет някой от пасажерите да оцелее.

Хомънди разкрива, че водачът на хеликоптера се е принудил да кръжи в продължение на 12 минути в очакване да получи позволение за кацане от въздушния надзор. След това се е покачил на 700 метра надморска височина, с цел да избегне облак, а по-късно е подхванал низходящ завой наляво.

Радарът е изгубил връзка с хеликоптера към 9:45 часа локално време. Шерифът на окръга Алекс Виланова споделя, че регионът към произшествието се охранява и не се позволява достъп на външни лица. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР