Хеликоптерът, при чието падане са загинали Коби Брайънт и още

...
Хеликоптерът, при чието падане са загинали Коби Брайънт и още
Коментари Харесай

Фаталният за Коби Брайънт хеликоптер е нямал система за предупреждение

Хеликоптерът, при чието рухване са починали Коби Брайънт и още осем души, е нямал система за предизвестие за конфликт с наземни предмети, съобщи ТАСС.

От Националното ръководство за транспортна сигурност са декларирали, че преди 15 години са издали наставление всички регистрирани в Съединени американски щати вертолети да бъдат снабдени с техническото устройство. Поводът за рекомендацията е била злополука на машина Sikorsky в Мексиканския залив през 2004 година, която е предизвикала гибелта на деветима души.

Коби и брачната половинка му в никакъв случай не пътували дружно с хеликоптер

"Въпреки рекомендацията ни от Федералното авиационно ръководство (ФАУ) не са задействали процедура, която да задължи притежателите на хеликоптери с шест и повече места да инсталират системи за предизвестие. Такива уреди са били инсталирани единствено на вертолетите за незабавна здравна помощ ", е споделила представителката на националната работа Дженифър Хоуменди. "Ние обаче не можем изрично да твърдим, че сходна система би могла да избави живота на господин Брайънт и неговите спътници ", е допълнила тя.

Легендарният баскетболист, 13-годишната му щерка Джиана и още седем души са починали при рухването на хеликоптер в Южна Калифорния в неделя вечерта българско време. Съдебни медици през вчерашния ден са излезли с публично мнение, че всички жертви на нещастието са били разпознати.

Мъгла е евентуалната причина за разбиването на хеликоптера на Коби Брайънт

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР