Хеликоптер, в който са се намирали служители на силите за

...
Хеликоптер, в който са се намирали служители на силите за
Коментари Харесай

Военен хеликоптер се разби в Афганистан, петима загинали

Хеликоптер, в който са се намирали чиновници на силите за сигурност, се е разрушил в западната част на Афганистан, при което са починали всички петима души на борда, в това число водача, оповестиха локалните управляващи, като изключиха екстремистка офанзива.

Вълна от набези на талибани през последните седмици принуди афганистанските и задграничните сили да употребяват доста повече въздушен превоз за напредването на войски и доставки, само че несъответстващото образование и неприятното обмисляне доведоха до чести произшествия, отбелязва " Ройтерс ".

Катастрофата е била провокирана по-скоро от механически проблеми, а не от офанзива на екстремисти, уточни Насер Мехри, който е представител на губернатора на провинция Фарах, където е станал случаят.

Причината за злополуката се проверява, допълниха от военното министерство в Кабул, като прецизираха, че хеликоптерът е превозвал чиновници на афганистанските сили за сигурност.

Талибаните се бият за изгонването на непознатите сили, да победят държавното управление и да наложат тяхната версия на ислямистко ръководство след свалянето им от власт от ръководените от Съединени американски щати войски през 2001 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР