Хеликоптер, в който пътуваха аржентинският президент Маурисио Макри и семейството

...
Хеликоптер, в който пътуваха аржентинският президент Маурисио Макри и семейството
Коментари Харесай

Хеликоптерът на аржентинския президент кацна аварийно

Хеликоптер, в който пътуваха аржентинският президент Маурисио Макри и фамилията му, извърши спешно кацане в североизточната част на страната довечера, дължащо се на мощния вятър, съобщи Франс прес.

Хеликоптерът кацна в частен парцел, намиращ се сред град Мар дел Плата и град Чападмалал, където президентът планираше да прекара уикенда. Понеделник е формален празник в Аржентина. Макри, брачната половинка му и шестгодишната им щерка дойдоха със аероплан в Мар дел Плата, откъдето продължиха към крайната дестинация с хеликоптер. Поради мощният вятър, принудил водача да приземи хеликоптера, последният стадий от пътуването им мина с формален автомобил.

Макри ще следи от Чападмалал издирването на подводницата от аржентинските военноморски сили с 44 души екипаж, контактите с която са прекратени от сряда. Министърът на защитата Оскар Агуад прекъсна визитата си в Канада, с цел да следи персонално издирването на дизеловоелектрическата подводница "Сан Хуан ".

Тази вечер аржентинският флот разгласи, че уголемява зоната на издирването и в него ще се включи спомагателна техника, съобщи ТАСС. Към зоната на издирването се е насочил аероплан С-130 на аржентинските военновъздушни сили. В интервенцията ще се включи и аероплан на американската Национална организация по аеронавтика и проучване на галактическото пространство, който се намираше в южния аржентински град Ушуая.

Говорител на аржентинското министерство на защитата съобщи, че главната версия за повода за загубата на контакт с подводницата е проблем със средствата за връзка. Той акцентира, че екипажът не е изложен на заплаха от задушаване, тъй като се счита, че подводницата е на повърхността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР