Хеликоптер с президента на Колумбия на борда е бил атакуван

...
Хеликоптер с президента на Колумбия на борда е бил атакуван
Коментари Харесай

Хеликоптер с колумбийския президент е бил обстрелян

Хеликоптер с президента на Колумбия на борда е бил нападнат с многочислени патрони в петък. Това заяви самият държавен глава във видео изказване.

Инцидентът се е случил, до момента в който летателният уред е прекосявал през район Кататумбо към град Кукута, столица на провинция Северен Сантандер, съобщи „ Ройтерс “.

Заедно с Дуке са пътували и други държавни чиновници, в това число министърът на защитата Диего Молано, вътрешният министър Даниел Паласиос и губернаторът на Северен Сантандер, Силвано Серано.

Говорител на президента заяви, че няма потърпевши от изстрелите. Охраната е получила ясни указания да открие лицата, които стоят зад офанзивата на хеликоптера.

Регион Кататумбо е дом на просторни насаждения на кока, една от главните съставки на кокаина. Там работят бойци от лявата организация Армия за национално избавление, която през 2016 година отхвърли да подписа помирение с държавното управление.

По-рано този месец кола бомба бе взривена във военна база, употребена от 30-а армейска бригада в Кукута, вследствие на което бяха ранени колумбийски военни и американски военни съветници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР