Хеликоптер няма как да вземе телата на мъжете, защото за

...
Хеликоптер няма как да вземе телата на мъжете, защото за
Коментари Харесай

Емил Нешев: Ако е рисково за спасителите, може да оставим телата на място в Пирин

Хеликоптер няма по какъв начин да вземе телата на мъжете, тъй като за машината е доста рисково да лети към връх Вихрен

" Ако преценим, че има риск за живота и здравето на спасителите, може да прекратим акцията и да оставим телата на място в Пирин ", сподели шефът на Планинската избавителна работа към Българския червен кръст Емил Нешев, представен от.

Планинските спасители откриха тялото на изчезналия на Коледа в Пирин Пламен Христов. До него обаче е открит още един мъртъв мъж. За него няма информация, че се търси. Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов.

Спасителите преглеждали фрагментите, снимани през миналите дни с дрон, когато видели на записите мъртвец. Веднага група от 20 спасители, чиито животи са сложени под риск, тръгнала към мястото, където се натъкнали на тялото на изчезналия под връх Вихрен Пламен Христов. В непосредственост до него видели и натрупа на чужд мъж.

Очаква се двете тела да бъдат извозени до МБАЛ Благоевград, само че те не могат да бъдат свалени на ръце от спасителите, защото липсва снежна завивка и моторните шейни не могат да бъдат включени в акцията.

Хеликоптер няма по какъв начин да вземе телата на мъжете, тъй като за машината е доста рисково да лети към връх Вихрен. „ Времето, в което ще продължи акцията, се удължава с най-малко 12-20 часа, че и повече. В един извънредно сложен терен, извънредно рисков терен, терен, който рискуване животите на планински спасители, които безплатно вършат това, което вършат сега. И в действителност не срещаме схващане ”, разяснява обстановката шефът на ПСС към БЧК Емил Нешев.

От Планинската избавителна работа приканват никой да не търси изчезналите през последните дни хора, тъй като това може да бъде доста рисково.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР