Хеликоптер Ми-8 е катастрофирал в Красноярския край, след като закачил

...
Хеликоптер Ми-8 е катастрофирал в Красноярския край, след като закачил
Коментари Харесай

​Два вертолета се сблъскаха във въздуха в Красноярския край, загинали са 18 души

Хеликоптер Ми-8 е аварирал в Красноярския край, откакто закачил с витлото си структурата с външно окачване за транспорт на товари на различен вертолет, заяви ТАСС, като цитира пресслужбата на " Росавиация ".


Според известието на уеб страницата на ведомството след излитането хеликоптерът Ми-8 АМТ с пасажери на борда по неустановени аргументи се е блъснал във външната структура, пренасяща товар, на другия вертолет, вследствие на което е паднал, разрушил се и изгорен. Двете машини изхвърчали един след различен в региона на Ванкорското нефтонаходище.

Първи изхвърчал вертолет Ми-8 с външно окачения товар и без пасажери на борда, а след него - вторият Ми-8АМТ с пасажери - служащи от промените на помпена станция. Катастрофата е станала при елементарни метеорологичните условия, без превалявания. Загинали са всички на борда - тричленен екипаж и 15 пасажери. Компанията " РН-Ванкор ", чиито чиновници и подизпълнители се намирали в авариралия хеликоптер, ще окаже помощ на фамилиите на починалите, заяви " Роснефт ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР