Хеликоптер MH-60 Seahawk се разби на палубата на американския самолетоносач

...
Хеликоптер MH-60 Seahawk се разби на палубата на американския самолетоносач
Коментари Харесай

Хеликоптер се разби на американски ядрен самолетоносач

Хеликоптер MH-60 Seahawk се разруши на палубата на американския самолетоносач USS RONALD REAGAN.
Инцидентът е станал във водите на Филипинско море, осведоми флотът на Съединени американски щати, написа maritime.bg.
Води се следствие на злополуката, станала минути след политане на хеликоптера.
„ Всички членове на екипажа на хеликоптера са в устойчиво положение. Те са настанени за лекуване в болничното заведение на борда на самолетоносача “, оповестяват от флота и прибавят, че няма заплаха за живота на потърпевшите.
Членове от палубния състав на самолетоносача не са потърпевши при случая.
Базирания в базата „ Йокосука “ самолетоносач е извършваш „ рутинни интервенции “, взаимно с други кораби от ударната група.
Според публикуваните данни, USS RONALD REAGAN е в цялостна оперативна подготвеност, а полетите от борда са възобновени, макар случая.
USS Ronald Reagan, (CVN-76) е деветият самолетоносач от клас Нимиц, както и първият транспортен съд на Военноморските сили на Съединените щати, наречен в чест на 40-ия президент на Съединени американски щати, Роналд Рейгън. Кръстен от Нанси Рейгън, брачна половинка на Роналд Рейгън, корабът е спуснат на вода на 10 март 2001 година Приет е на работа на 12 юли 2003 година с капитан Дж. У. Гудуин. Корабът има водоизместимост 95 000 t. Развива скорост до 30 възела, като се задвижва от два нуклеарни реактора. Може да плава 20 години без да презарежда гориво, като запасите на борда са задоволителни за 90 дневна автономност.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР