Хелън Фишър – биологически антрополог и автор на книгата Анатомия

...
Хелън Фишър – биологически антрополог и автор на книгата Анатомия
Коментари Харесай

Най-добрият начин да преодолеете раздяла, според науката

Хелън Фишър – биологически антрополог и създател на книгата „ Анатомия на любовта “, твърди, че раздялата има психически резултат върху съзнанието и тялото ни. Съществува научна аргументация по тази причина за какво е толкоз мъчителна, написа Business Insider.

„ Вече знаем, че любовта е опиат – споделя Фишър. – Прекрасен опиат, когато всичко върви наред и ужасяващ – когато нещата се объркат. “

Какво да вършим тогава, когато настъпи моментът на разлъка? Според Фишър точно тогава би трябвало да третираме любовта като нещо, към което изпитваме мощна взаимозависимост. „ Изхвърлете картичките и писмата. Или ги сложете в кутия, която качете на тавана. Не пишете известия, не звънете на индивида. Не ходете там, където е евентуално да се срещнете. Излезте със остарели другари, прегърнете ги. Това ще усили равнищата на окститоцин в тялото и ще ви успокои. Ходете на фитнес – това ще усили допамина, ще ви зареди с сила, оптимизъм, мотивация, ще ви направи по-фокусирани. По този метод ще увеличите и равнищата на ендорфин, което от своя страна ще понижи отчасти болката, която изпитвате. “

Фишър добавя, че хапчета като аспирин и адвил ще ви оказват помощ да облекчите част от физическата болежка, която изпитвате след разлъка.

И не на последно място – колкото повече време минава от момента на раздялата, толкоз по-малко действия се следят в мозъка, свързани с усеща на дълбока обвързаност. С други думи – времето в действителност лекува. 

„ Просто не правете нищо неуместно. Рано или късно ще настъпи денят, в който индивидът, който дълго време не е желал да излезе от главата ви, към този момент го няма. Една заран ще се разсъните и ще осъзнаете, че през вчерашния ден изобщо не сте мислили за него / нея. Противоположността на любовта не е ненавист, а равнодушие. Именно това би трябвало да вършиме, когато някой ви зареже. “, заключва Фишър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР