Хекимян обеща 4 млн. туристи годишно в София. Кандидатът за

...
Хекимян обеща 4 млн. туристи годишно в София. Кандидатът за
Коментари Харесай

Хекимян обеща 4 млн. туристи годишно в София


Хекимян даде обещание 4 млн. туристи годишно в София. Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян беседва с представители на ресторантьорския и туристическия бизнес в столичния хотел „ Милениум “.

Това е браншът, който носи едни от най-големите доходи на града, означи той. И пое ангажимент в идващите 3-4 година София да има до 4 млн. туристи на година. София може да се развива, има голям капацитет. Развитието на града и бизнеса няма по какъв начин да стане без помощта на общината.

Според него първата стъпка е основаването на Борд по туризма към Столична община. Идеята е той да събере най-хубавите специалисти и да приказва с сектора каква да е София, какво би трябвало да се споделя отвън България за София и какво може да се откри тук „ Ще го назовем Бранд еднаквост. София би трябвало да има визия и знак. Кой ще е нашият знак на града, това би трябвало да се случи в разговор с бизнеса и хората – дали да е „ Александър Невски “ или „ Св. София “ “, съобщи Хекимян.

Ще има и многофункционална зала за конгресен туризъм., ще се развива и кулинарен, и набожен, като задачата е туристите да остават по-дълго в града. Нищо срещу low cost туризма, само че би трябвало да накарам е хората да остават тук – с развиване на столицата, само че и със съпътстващи събития край нея, сподели претендентът за кмет на София.

Лифтовете на Витоша би трябвало да проработят, настоя Хекимян.

Общината би трябвало да поддържа построяването на народен стадион, който да посреща шампионати по всички стандарти.

„ Не град на дребните планове, а подобен, който може да се съревновава с най-големите столици “, показва си бъдещето Хекимян. Той разви теза, че туристите ще могат да си купуват цифрови карти с хотели и заведения за хранене, с карта на столицата и така нататък За задачата ще се водят диалози за основаването на особено приложение.

София би трябвало да има обособена тактика за развиване, без това да ощетява останалите райони и за задачата би трябвало специфична маркетингова акция.

Освен Хекимян ГЕРБ изпратиха на срещата и Георги Георгиев, ръководител на последния общински съвет, Любомир Минчев, който е ново попълнение, Стефан Марков, който бе началник на бюджетната комисия във Следствен отдел към окръжна прокуратура и Влади Данаилов – зам.-кмет, отпред на фонд на фондовете. В залата бе и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Георгиев уточни, че е могло да създадат още за туризма, само че коронавирус рецесията е оказала въздействие и подсети ограниченията в помощ към бизнеса. Пошегува се, че дупченето на билет с перфоратор е прекарване, само че и това е в историята. „ Не си оставихме ръцете, не е ангажирана компанията, която правеше паветата, и несъмнено по тази причина е друго резултатът “, означи той.
И помоли да бъдат разбрани, тъй като са пробвали да спрат града да не действа – поради коронавирус, хиперинфлация, изчегъртване и други „ Да понижим бумащината и регулациите, в тази част апелирам за съответни задания. Правим смяна за ремонт на тротоари “, даде обещание той. 14 пъти повече пари са обезпечени със заемно финансиране за ремонт на тротоари. Той посочи, че са „ избутали’ значими планове – 120 млн. към този момент са налични по сметките на общината за ремонт на тротоари. За да стигнем до положителните резултати, би трябвало да имаме желанието и силата. На второ място – да знаем по какъв начин. На трето – да поемем съответни задължения. Бордът за туризма е най-спешната ни задача “, акцентира Георги Георгиев. Дигитализация, реклама, по-добро позициониране и работа с самолетните компании – това са част от концепциите на ГЕРБ за бъдещето. И даде обещание да се вслушва в бизнеса, за образец даде, че преди година с една разпоредба са разширили опциите за бизнес в центъра. Възнамеряваме да се виждаме с вас всяка година, даде обещание той и изиска да знае от бизнеса какво не работи в администрацията и по какъв начин да се почисти „ бумащината “.

Проституцията, сигурността във вторичния център, изключително край Лъвов мост пък бяха изтъкнати като проблем. Какво ще извършите за този дребен проблем, въпреки това да е местен проблем, попитаха в залата. Антон Хекимян призна, че в региона има и много мигранти. Според него обаче край Лъвов мост има и положителни промени за 12 година, а по цялото продължение на „ Мария Луиза “ се планува под земята паркинг, а от горната страна пешеходни алеи и „ зелен трамвай “. „ Хората ще вървят там доста по-свободно, само че полицията би трябвало да се грижи за реда, по тази причина би трябвало повече работа на общината с Министерство на вътрешните работи “, съобщи той. Георги Георгиев пък уточни, че общината може да изиска по-голямо наличие на униформени. „ Отиваме с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи на среща, идвате представители на бизнеса и жители и с изключение на увеличение на щатната численост, да желаяме повече патрули “, даде концепция той. Но посочи, че за пътна полиция в София има единствено 15 патрулки.

Имаше недоволства от мудна администрация и услуги. Защо би трябвало да се нареждам на големи опашки в НАК с часове, вместо да има онлайн платформа, попита един от ресторантьорите. Георгиев счита, че дигитализацията ще е решението, това ще е и задачата на Любо Минчев, който е трети в листата за общински съветници на ГЕРБ. Той обаче акцентира, че за доста неща са нужни законодателни промени, което не е в ръцете на общината.

София може да е на голям фестивал за национално творчество, счита Хекимян. И уточни, че има две посоки – за привличане на туристи от страната, само че и на аудитория от чужбина.

На въпрос за данъчните ставки претендентът за кмет на София от ГЕРБ означи, че тематиката се експлоатира извънредно политически. Ако ще се подвигат налози, би трябвало да има диалог с хората, които работят, съобщи Хекимян. И предвижда, че сходен ход ще дръпне ръчната спирачка за нови бизнеси.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР