Heineken продава руски бизнес само за 86 пенса - на загуба от £256 млн.

...
Ръководителите признаха, че процесът отне много повече време, отколкото се
Коментари Харесай

Ръководителите признаха, че процесът „отне много повече време, отколкото се надявахме“ и казаха, че грижата за местните служители е приоритет.

Изображение: Снимка: AP

и каза, че бизнесът му там „вече не е устойчив, нито жизнеспособен в настоящата среда“.

Главният изпълнителен директор Долф ван ден Бринк каза: „Последните развития показват значителните предизвикателства, пред които е изправено голямото производство компании, които напускат Русия."

Новият собственик на руското подразделение, Arnest, обеща да гарантира наемането на 1800 местни служители за следващите три години.

Arnest Group притежава голяма банка опаковъчен бизнес и е най-големият руски производител на аерозоли, както и продажба на козметика и домакински стоки.

„Смъртта“ на Евгений Пригожин изглежда разкрива руски принцип - пресечете Кремъл и няма да свърши добре

Докато бирата с марка Heineken беше изтеглена от рафтовете в страната миналата година, Amstel все още се продава и ще бъде премахната едва през следващите шест месеца .

Последни новини от Русия:
Кремъл отрича да е убил Пригожин - актуализации на живо
Критици на Путин, които срещнаха преждевременна смърт

Момент на катастрофа на руски самолет край Москва

Много мултинационални компании се стекоха да напусне Русия, след като Западът наложи безпрецедентни санкции на Москва - но Кремъл отмъсти, като конфискува някои активи.

Чуждите фирми, които се опитват да се насочат към изхода, са изправени пред голям скок в разходите, тъй като Русия изисква по-големи отстъпки за цените на активите, които искат да продадат, според Ройтерс.

Миналия месец президентът Владимир Путин подписа указ за поемане на контрола върху руско дъщерно дружество, управлявано от Danone, френският производител на кисело мляко, както и на Carlsberg дял в местна пивоварна.

Въпреки многомилионната загуба, Heineken вярва, че сделката с намалена цена ще има незначително въздействие върху перспективите за цялата година.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР