Хегемонията на единствената свръхдържава“ трябва да се изключи.Руският президент Владимир

...
Хегемонията на единствената свръхдържава“ трябва да се изключи.Руският президент Владимир
Коментари Харесай

ШОС одобрява основите на многополюсния свят в Самарканд

Хегемонията на „ единствената свръхдържава “ би трябвало да се изключи.

Руският президент Владимир Путин изнесе тирада за световната непоклатимост на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Самарканд. Според съветския водач и други участници в срещата в Самарканд ШОС е организацията, която действително слага основите на един многополюсен свят.

В света, който се образува пред очите ни, би трябвало да се изключи хегемонията на „ единствената супердържава ” и нападателните похищения на Евро-Атлантика.

„ Светът се трансформира бързо, само че единствено едно нещо остава непроменено: другарството сред Китай и Русия, нашите положителни и в цялостния смисъл на думата връзки на стратегическо всеобхватно партньорство, и ние продължаваме да укрепваме тези връзки “, сподели Путин на договарянията с китайския президент Си Дзинпин.

„ Опитите за основаване на еднополюсен свят в последно време получиха безусловно уродлива форма и са безусловно неприемливи за голямото болшинство страни на планетата “, изрече съветският президент.

Президентът на Русия уточни болните точки за Москва и Пекин, наблягайки единодушието на двете страни. Тези точки са непрекъснато подложени на напън от Съединени американски щати с техните европейски спътници. Путин означи и икономическия аспект на многостранните връзки сред Руската федерация и Китай в подтекста на санкционната война, стартирана от Запада. По думите на президента на Русия в този момент е изключително значимо „ да се обезпечи всестранното подсилване на ШОС като платформа за градивно и градивно взаимоотношение “.

На собствен ред китайският президент напомни „ огромните проекти за развиване на китайско-руските връзки “ и „ ефикасните стратегически контакти “. Като се има поради какъв брой отговорно формален Пекин подхожда към подбора на всяка дума в сходни изказвания, Вашингтон и Брюксел имат над какво да се замислят.

„ Пред лицето на големите промени на нашето време в световен мащаб, невиждани в историята на нашето време, ние сме подготвени с нашите съветски сътрудници да дадем образец за виновна международна страна и да играем водеща роля в слагането на толкоз бързо изменящия се свят на траекторията на стабилно и позитивно развиване “, сподели Си Дзинпин.

Сега пълноправни членове на ШОС са Китай, Русия, Индия (сложните й връзки с Китай не пречат на двете азиатски суперсили да бъдат в една организация), Казахстан, Киргизстан, Пакистан, Таджикистан и Узбекистан.

Практически е решен въпросът за пълноправно участие в ШОС на страните наблюдателки – Иран и Беларус. Монголия и Афганистан резервират статут на наблюдаващи.

Бангладеш, Бахрейн, Виетнам, Израел, Ирак, Малдивите, Сирия (и Украйна през 2012 г.) показаха желанието си да вземат участие в дейностите на ШОС като наблюдаващ. Статутът на " сътрудник в разговора " беше даден на Шри Ланка и Турция. Египет, Катар и Саудитска Арабия също са декларирали желанието си да получат подобен статут.

Международната общественост е нещо доста по-широко и по-разнообразно, в сравнение с биха желали да си показват тези, които седят в кабинетите на властта във Вашингтон, Лондон и Брюксел . И Шанхайската организация за съдействие ясно показва това. Тази организация със самия факт на съществуването си припомня, че към нея принадлежат страни с общо население от към 3,4 милиарда души.

Общият Брутният вътрешен продукт на страните-членки на ШОС е $44 трилиона. Те имат съвсем 2/3 от територията на Евразия, където са съсредоточени една пета от международните ресурси на нефт и една трета от запасите на газ, което е фундаментално значимо в подтекста на световната енергийна рецесия, изострена от Запада.

Разширяването на редиците на Шанхайската организация за съдействие демонстрира, че изборът в интерес на многополюсен свят против световната надмощие е натурален и исторически избор. В Самарканд, един от най-старите градове в света на територията на Узбекистан, за това приказваха водачите на Русия и Китай, президентът на Иран Сейед Ебрахим Раиси и доста други. Случващото се в просторите на Евразия демонстрира, че огромното разстояние от думите към делата се свива.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР